La portaveu de la PAH de Girona, Marta Afuera, va ser jutjada ahir per amenaces, injúries i coaccions a la portaveu del PP a l'Ajuntament de Girona, Concepció Veray, en una reunió celebrada el 18 de març. El judici s'ha celebrat tot i que la representant de la plataforma no era a la sala.

En aquella reunió hi havia només tres persones. Veray, Afuera i el defensor de la ciutadania, Ramon Llorente. Aquest darrer hi va assistir a petició de la representant popular que tres dies abans, en un acte a l'auditori Josep Irla, ja s'havia sentit amenaçada pels constants crits de membres de la PAH. La trobada del 18 de març hauria estat molt tensa i amb suposades amenaces de mort, fet que van portar el PP a acabar denunciant els fets. Fins i tot, dies després, el defensor va escriure una carta a Marta Afuera demanant-li que es disculpés amb la representant del PP.

Quan Veray, ahir, va acabar de declarar va marxar de la sala de vistes es va trobar amb membres de la Plataforma i ja amb Marta Afuera, que no hauria arribat a temps al judici adduint problemes de trànsit. Segons ha explicat Concepció Veray, tant la portaveu de la PAH com altres persones de l'entitat la van tornar a insultar i amenaçar a la sala d'espera.

Tant a ella com al diputat Jordi Cornet i el portaveu del Partit Popular i diputat Enric Millo. Veray va lamentar l'actitud de Marta Afuera: "Es pot defensar el que sigui però des del respecte. Lamento molt aquesta situació i espero que aquesta actitud només sigui d'Afuera i no de la Plataforma", va concloure. El cas ha quedat vist per a sentència.