01 de octubre de 2013
01.10.2013

Les entitats ja utilitzen el nou pavelló de l'escola Montfalgars

El canvi d'equipament en les activitats dels clubs allibera els edificis de Santa Eugènia i Palau

01.10.2013 | 06:30
Les instal·lacions amb escolars a la pista, ahir al matí.

Diferents entitats esportives ja estan utilitzant el pavelló poliesportiu de l'escola Montfalgars, al barri gironí de Santa Eugènia que s'inaugura aquest divendres. Hi ha equips de l'AVAP (Club Voleibol Girona), La Salle i Quatre Rius, també s'hi preveu alguna entitatsde tennis taula i ja s'hi fan també físiques i esportives que organitza l'Ajuntament. La majoria d'entitats i activitats fins ara utilitzaven el pavelló de DSanta Eugènia, i en menor mesura el de Palau, i gràcies al pavelló de Monfalgars, ara han quedat més alliberats. A Santa Eugènia hi destaquen l'UniGirona, el Ceset i l'Onyar.
"Amb aquesta obra es dóna resposta a una reivindicació històrica per part de l'escola Montfalgars, que reclamava des de feia temps poder tenir un gimnàs en condicions. Amb aquesta obra s'aconsegueix un nou equipament magnífic tant per l'escola com per al barri i la ciutat", va ressaltar la tinenta d'alcalde de l'Ajuntament de Girona i regidora d'Educació i Esports, Isabel Muradàs. Les actuacions que s'hi portaran a terme seran, majoritàriament, activitats del centre Montfalgars, en horari escolar, i de ?l'AMPA, activitats esportives de lleure i activitats físiques per a adults, fora d'aquest horari.
L'edifici té una superfície total d'uns 2.400 metres quadrats, que es divideixen en uns 1.800 metres quadrats a la planta baixa i uns 600 metres quadrats a la planta pis. A la planta baixa hi ha la zona de les pistes, els magatzems, els despatxos i els vestidors (quatre per al públic i dos per als àrbitres), a banda de la zona d'accés. A la planta pis hi ha les grades, una zona de serveis, el pati i algun magatzem.
L'execució del projecte s'ha fet en cinc mesos i mig. Durant el projecte constructiu de l'edifici, s'han tingut en compte una sèrie d'ajustos de prefabricació amb l'objectiu d'accelerar el procés d'execució i la reducció de costos. El pressupost total del projecte ha estat de 1.293.427'90 euros. En aquest sentit, el regidor d'Urbanisme, Carles Ribas, va ressaltar la "simbiosi" que s'ha portat a terme per primer cop en l'execució d'aquesta obra amb l'empresa Arcadi Pla. "Es tracta d'una nova manera de fer i de construir un equipament, amb la col·laboració màxima entre l'empresa pública i l'empresa privada per buscar el rendiment, l'eficàcia i l'eficiència de les obres", va manifestar Ribas.

El gimnàs de Pericot
La regidora d'Educació i Esports, Isabel Muradàs, va explicar també que les obre per començar els treballs de construcció del gimnàs de l'escola Pericot podrien començar el mes vinent. Tal com va avançar Diari de Girona, la Generalitat va licitar les obres que han de permetre construir la sala polivalent-gimnàs, els vestidors, els porxos i la pista exterior de l'escola Pericot. El preu de sortida era d'uns 936.000 euros Les previsions són que les construccions estiguin enllestides a l'agost de l'any vinent. D'aquesta manera, les instal·lacions ja podrien començar a utilitzar-se per al curs 2014-15.
Es construirà en un lateral de la finca, en paral·lel al carrer Ullastret. La superfície a urbanitzar afecta uns 2.000 metres quadrats i hi inclourà la sala polivalent- gimnàs amb un escenari per a ús esporàdic de sala d'espectacles, a més de vestidors i magatzems. L'exterior estarà protegit de la pluja per porxos i també hi haurà aules exteriors infantils, un espai d'horta, una zona de jocs de primària i una pista poliesportiva.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook