01 de octubre de 2013
01.10.2013

Uns 120 figurants recreen aquest cap de setmana els setges de Girona

Les recreacions històriques al Barri Vell i al castell de Montjuïc són les principals activitats

01.10.2013 | 06:30
Una imatge d´una recreació de l´any passat al castell de Montjuïc.

Girona reviu a partir de demà els setges napoleònics. Uns 120 figurants de diferents associacions prendran part en les recreacions històriques de les diferents batalles que va patir la ciutat fa poc més de dos segles i que van provocar una dura resistència gironina davant de les tropes franceses. Els plats forts són dues recreacions històriques: dissabte a la tarda es farà la del Gran Dia de Girona al Barri Vell, dividida en sis escenes; i diumenge al migdia es farà la conquesta del Castell de Montjuïc, en set escenes.
L'organització de les activitats, que inclouen teatre de carrer, conferències, actes culturals, activitats infantils i jocs de taula, és a càrrec de l'Associació Girona 1809- Amics de la Girona Napoleònica amb la col·laboració del Miquelets de Girona. De fet, aquestes dues entitats aportaran una quarantena de participants en les recreacions. La resta pertanyen a altres entitats catalanes com els Caçadors Distingits de Catalunya i les Milícies Urbanes de Tarragona i a tres formacions procedents de Saragossa, València i Madrid. Com a novetat, prendran part a les jornades un grup de Mossos d'Esquadra, amb l'uniforme de l'època.
Les activitats, que també compten amb la col·laboració de l'Ajuntament de Girona. Per la regidora d'Ocupació i Empresa, Marta Madrenas, la programació fa que "valgui la pena participar d'aquesta iniciativa que commemora la història napoleònica de la ciutat. Any rere any la festa napoleònica es va consolidant dins del calendari de festivitats i espectacles de Girona i atrau cada cop més visitants".
El secretari de l'Associació Miquelets de Girona, Jesús Pastor, ha explicat que tot i els problemes de pressupost i de difusió de l'esdeveniment, cada any hi ha més públic seguint les activitats. "Funciona molt el boca- orella. Qui ve a veure-ho li agrada i en parla a altra gent i quan s'acosten les dates està pendent del que es farà".

Conferència a l'Ultònia
Tot plegat comença demà amb una visita guiada al Museu d'Art, una cercavila teatral al Barri Vell a càrrec de l'Associació Pocapena.som, a més de la presentació oficial de la festa i d'una conferència sobre "Les unitats lleugeres de l'exèrcit napoleònic", a l'hotel Ultònia (20.00 hores) a càrrec de Xavier Hernández, historiador i professor de la Universitat de Barcelona.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook