L'empresa que està construint l'aparcament de la plaça del Pallol de Girona haurà d'entregar-lo a l'Ajuntament el proper 30 d'octubre, de manera que els compradors i llogaters puguin començar a utilitzar-lo a partir del 3 de novembre. Si no, l'empresa haurà d'indemnitzar llogaters i compradors. Així ho posaran per escrit el consistori i l'empresa en un document que s'ha de signar demà, després que l'aparcament hagi patit un nou retard aquest estiu, ja que s'havia d'entregar al consistori el passat juliol i finalment es farà a l'octubre. En aquesta cas, el retard s'ha degut als problemes que la humitat ha causat en la pintura de l'última planta.

Aquests tres mesos són l'enèssim retard d'unes obres que van començar l'any 2007 i que s'hauran durat gairebé sis anys. Com que la primera empresa constructora va fer fallida, els treballs van quedar aturats durant molts mesos i les obres no es van reprendre fins el març de 2011. Tot i que la data d'entrega de l'obra a l'Ajuntament havia de ser el passat mes de juliol, finalment s'ha produït un nou retard, en aquest cas de tres mesos. Segons ha explicat el regidor de Serveis Socials, Eduard Berloso (CiU), hi ha hagut un problema amb la pintura de la darrera planta, que s'ha fet malbé a causa de les humitats. Per això, l'empresa ha hagut d'analitzar i refer la pintura d'aquesat planta i no es va poder entregar l'obra al juliol, tal i com estava previst. Ara, per tal de cobrir-se les espatlles davant de nous retards, l'Ajuntament té previst signar demà un acord amb l'empresa per tal de garantir que l'obra s'entregui al consistori el proper 30 d'octubre. Si la constructora no té l'obra a punt per aquella data, haurà d'indemnitzar els llogaters i compradors de les places.

La voluntat de l'Ajuntament és que els usuaris puguin començar a fer servir l'aparcament el dia 3 de novembre. De moment, però, el nombre d'interessats en adquirir una plaça -ja sigui de lloguer o de compra- continua augmentant amb comptagotes. El passat mes de juny, només una trentena de persones s'havien interessat per l'aparcament, que tindrà 76 places per als veïns (en total són 88, però n'hi haurà 12 per als treballadors municipals). Davant d'aquesta baixa resposta, l'Ajuntament ha fet una segona campanya de difusió entre els veïns i està realitzant un estudi de preus per comparar-los amb altres aparcaments i, si es dóna el cas, rebaixar-los. De moment, els aparcaments del Pallol ofereixen dues opcions: una plaça amb una concessió a 40 anys per 30.00 euros sense IVA, o un lloguer mensual amb preus que oscil·laran entre 100 i 120 euros.

Durant l'estiu, només un parell de persones noves es van interessar per l'aparcament, i amb la segona campanya d'informació, tres més s'hi han interessat. De moment, doncs, sembla que l'aparcament s'omplirà molt lentament.