La Xarxa Dones Girona va aprofitar ahir en el seu acte de presentació oficial per reclamar a l'Ajuntament que reinstal·li el registre de parelles de fet que va eliminar l'abril de 2012. L'entitat afirma que és "útil i necessari" i destaca que no hi ha cap motiu de pes per haver-lo suspès. "Si algú fa mal ús o frau matrimonial cal que s'apliqui la justícia, però no castigar a tota la ciutadania", va reivindicar la seva portaveu, Carme Bosch. L'associació també demana al consistori que "es posi les piles" i tiri endavant el Pla d'Igualtat de la Ciutat, "encallat" des de 2012 i que té finançament europeu.

Xarxa Dones Girona és una entitat formada per associacions feministes, les secretaries de dones de la UGT, CCOO i compta amb la participació de la CUP, ICV i PSC. Va néixer el 2002, i des de llavors ha fet actes i mobilitzacions per defensar els drets de les dones. Ahir, però, va voler fer un pas endavant i es va presentar tot reivindicant la necessitat de "desencallar" el Pla d'Igualtat i reinstal·lar el registre de parelles de fet.

La plataforma lamenta "la manca d'interès" del consistori pel Pla d'Igualtat, que està encallat des de l'any passat. El col·lectiu denuncia que "encara no s'ha dut a terme" cap dels punts previstos. Per això, reclama a l'Ajuntament que "es posi les piles".

L'entitat va avançar també dues actuacions que volen fer en els propers mesos. Així, el 28 de setembre farà una mobilització a la Rambla contra la reforma de la llei de l'avortament. Sota el lema No ens la toqui... la pera, repartiran peres i fulletons entre els transeünts. D'altra banda, el 25 de novembre -Dia internacional contra la violència vers les dones- l'entitat vol sortir al carrer. A més, l'entitat també serà l'encarregada de triar el nom de la sala d'actes del centre cívic del Barri Vell-Mercadal.