El concurs públic impulsat per l'Ajuntament de Girona per reurbanitzar el Passeig de la Devesa ha rebut 26 ofertes d'empreses interessades en executar els treballs. Tot i que el pressupost de sortida era de 798.000 euros, moltes de les propostes econòmiques rebaixen substancialmenht aquesta quantitat. N'hi ha algunes que, fins i tot, són inferiors al mig milió d'euros.

Properament es decidirà quina de les empreses s'escull, revisant que no hi hagi una baixa temerària i revisant també els aspectes tècnics de cada una de les ofertes. El regidor d'Urbanisme, Carles Ribas, ha explicat que les obres podrien començar passades les Fires de Sant Narcís. O sigui, a partir del mes de novembre.

El representant municipal ha posat de manifest que abans es reunirà amb l'adjudicatària i amb els veïns per establir exactament com es desenvoluparan els treballs de reurbanització que han de durar uns sis mesos, tot i que podrien estar enllestits abans, ja que alguna de les ofertes proposa un termini inferior. "Vull diàleg i que els residents afectats tin?guin informació de les afectacions", ha exposat el regidor. Ribas ha assenyalat que es faran díptics informatius per explicar com seran les obres. A més a més, es generarà una nova vorera i es renovaran els elements de mobiliari urbà i els serveis soterrats, a més de retirar molts cables que ara estan elevats. A més, es col·locaran els embornals al costat del Parc de la Devesa. La imatge ha de permetre que el carrer sigui realment un "Passeig", que és com realment es diu.

"És la primera petjada cap al nou tractament de la Devesa que s'està definint al Pla Especial amb què estem treballant", ha indicat Ribas. Aquesta reforma és una llarga reivindicació veïnal. L'objectiu dels treballs serà millorar tota la imatge del carrer que dóna més directament al Parc de la Devesa. "Hem de fer que aquest vial no sembli una separació i que sigui una obertura cap al Parc", ha assenyalat. De fet, tot plegat s'ha treballat amb la taula de la construcció (on hi ha els diferents col·legis del sector) i amb la Comssió de Patrimoni, ja que la Devesa està reconeguda com un bé cultural d'interès nacional (BCIN), en ser un jardí històric.