La CUP de Girona contractarà un nou assessor municipal perquè es dediqui a fer tasques de suport i assessorament als moviments populars de la ciutat i el desenvolupament de projectes socials. Des que va entrar a l'Ajuntament, l'any 2011, la CUP ha tingut dret a contractar dos assessors, però va renunciar a un amb el compromís de treballar perquè els diners estalviats revertissin d'alguna manera en la ciutat. Veient que, en lloc d'això, els diners que s'estalvien "continuen engreixant les partides de l'àrea d'alcaldia", han decidit contractar un assessor que tingui una "utilitat comunitària", de manera que es dediqui a les tasques socials.

Segons recorda la formació, els grups municipals de l'Ajuntament de Girona compten amb diversos recursos per a desenvolupar la seva activitat institucional, inclosa la possibilitat de contractar dos (o en alguns casos, tres) assessors. Quan va entrar al consistori, l'any 2011, la CUP va renunciar a alguns d'aquests recursos perquè va considerar que comportaven una "despesa excessiva", de manera que va decidir utilitzar només un assesor amb el compromís que els diners estalviats revertissin en la ciutat.

Segons la CUP, en les dues últimes negociacions del pressupost municipal van demanar a l'equip de govern que rebaixés la partida destinada als assessors, per tal de dedicar en canvi més recursos a polítiques socials. Segons els independentistes, CiU "no ha volgut atendre la petició", de manera que "passen els mesos i els diners que s'estalvien continuen engreixant les partides de l'àrea d'alcaldia". En vista d'aquesta situació, la formació ha decidit apostar "per donar directament una utilitat comunitària a aquesta plaça contractant una persona per a tasques socials", especialment en un moment en què "la situació socioeconòmica de la ciutat ha empitjorat notablement".

Així doncs, el nou assessor, que començarà a treballar en els propers dies, tindrà com a funció donar suport i assessorament als moviments populars i socials de la ciutat. D'aquesta manera, entre les primeres tasques del nou assessor hi haurà l'impuls de la implantació a Girona de la cooperativa de finances ètiques Fiare, la creació d'una Xarxa d'Economia Solidària gironina o la dinamització de la Xarxa pels Drets Socials.