31 de agost de 2013
31.08.2013

Denuncien 23 conductors per parlar per telèfon i 30 per anar sense cinturó

La policia de Girona i els Mossos han fet diverses campanyes els darrers mesos per conscienciar els xofers de la necessitat dels bons hàbits

31.08.2013 | 06:30

La Policia Municipal de Girona ha participat de forma coordinada amb el Servei Català de Trànsit en diverses campanyes de control i vigilància del trànsit durant el primer semestre de l'any. En la campanya, que es feia a tot el territori català, hi van participar tant el Mossos d'Esquadra com els cossos de la Policia Local i la Guàrdia Urbana de Catalunya, la Policia Portuària i la Policia Municipal de Girona. Durant aquests controls s'han denunciat, ente altres, 23 persones que conduïen mentre parlaven per un telèfon mòbil, 36 xofers que anaven sense el cinturó de seguretat i 36 que conduïen sota els efectes de l'alcohol o les drogues.

GPS, telèfons i semàfors
Durant el mes de gener, en el període comprès entre els dies 14 i el 20, es va dur a terme la campanya sobre distraccions al volant d'àmbit territorial català en relació a l'incompliment de les obligacions indicades per un semàfor. El total de denúncies que es van fer dins el municipi va ser de 70, de les quals 8 eren per circular utilitzant pantalles visuals incompatibles amb l'atenció permanent a la circulació, 23 denúncies per conduir utilitzant el telèfon mòbil i 39 més en relació amb el compliment de les ?obli?gacions indicades per un semàfor.
En el decurs de la campanya sobre el control de la conducció sota els efectes de begudes alcohòliques i substàncies estupefaents, que es van fer en dos períodes diferents, del 4 al 10 de febrer i del 17 al 23 de juny, en diversos llocs de la ciutat, es van realitzar un total de 369 proves que van permetre la detecció i la denúncia, d'acord amb la normativa vigent, de 36 infraccions relacionades amb el consum d'alcohol i drogues.

Cinturó i casc
Dins del període comprès entre l'11 i el 17 de març, es va dur a terme una campanya d'abast territorial europeu dedicada al control dels elements de seguretat passiva: cinturó de seguretat, sistemes de retenció infantil i casc. El total de denúncies que es van fer dins el municipi va ser de 38, de les quals 30 eren per no portar posat el cinturó de seguretat i 8 per conduir un ciclomotor o motocicleta sense portar el casc.
La finalitat d'aquesta campanya, segons va explicar ahir la policia, era reduir la sinistralitat a les vies urbanes i conscienciar els conductors de la necessitat d'adquirir bons hàbits en la conducció. Per aquest motiu els controls van ser "ostensibles i articulats de forma que servissin per crear consciència a les persones que exerceixen males praxis al volant", segons la policia.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema