31 de agost de 2013
31.08.2013

"Cuina al Carrer" espera rebre uns 8.000 assistents

La jornada gastronòmica compta enguany amb més restaurants i amplia la zona de servei arribant a les places Sant Fèlix i Pou Rodó

31.08.2013 | 06:30
"Cuina al Carrer" de l´any passat.

La cinquena edició de la jornada gastronòmica "Cuina al Carrer" que se celebrarà el pròxim ?diumenge arribarà amb nous horitzons. En total, i exceptuant els possibles locals que s'hi puguin afegir a darrera hora, l'acte comptarà amb la participació de 26 restaurants repartits a l'entorn de la Cort Reial i als voltants de les places Sant Fèlix i Pou Rodó, dos nous emplaçaments que confirmen l'evolució d'una activitat que, segons els impulsors, espera congregar uns 8.000 assistents.
Organitzada per l'Ajuntament de Girona i l'Associació de Veïns i Comerciants de la Cort Reial i Rodalies (Avicrof), l'edició ?d'enguany comptarà amb la col·laboració de l'Associació de Bars, Restaurants i Oci del Barri Vell de Girona (ABROBVELL), entitat membre de la Fecasarm.
Segons van indicar els promotors durant l'acte de presentació de la jornada, l'esdeveniment ha viscut darrerament una evident expansió. "La novetat és que creixem. La zona de la Cort Reial es va quedar estreta i per això vam decidir oferir-ho a d'altres sectors com Sant Fèlix, el Pou Rodó o el Cul de la Lleona", explicava el president d'Avicrof, Jordi Ribas.
Un dels indrets que no hi participarà és la plaça del Vi. "Esperem que l'any vinent s'animin i podem crèixer des d'aquí fins a la plaça del Pou Rodó", especificava Ribas.
"És una festa per reivindicar el Barri Vell que dóna a conèixer els establiments i la diferència gastronòmica que existeix a la zona. S'hi podran trobar des de plats d'autor fins a cuina ètnica", detallava el responsable d'Avicrof.
Per la seva banda, el vicepresident d'ABROBVELL, Berna Córdoba, va destacar la satisfacció de l'entitat per formar part de la iniciativa i subratlla la comunió que generarà la jornada. "Ens donem a conèixer i també demostrem que dia rere dia els bars i restaurants d'aquest sector ens estem unint més", va apuntar.

18.000 tastets
Amb l'augment d'establiments participants les expectatives dels organitzadors són bones i s'apunta a uns 18.000 tastets servits entre les set de la tarda i les dotze de la nit, interval de temps en el qual transcorrerà la jornada culinària. Com cada any, els restaurants, que podran oferir fins a 6 degustacions diferents, vendran de mitjana uns 700 plats. Aquestes racions tindran un preu de tres euros i es podran acompanyar amb una copa de vi o cervesa que valdrà un euro.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema