30 de agost de 2013
30.08.2013

Habiliten tres espais més com a punts d'"aparca i compra"

Són als carrers Tuyet Santamaria, Zamora i a la plaça Assumpció i se sumen al de Pericot

30.08.2013 | 06:30
Les places d´"aparca i compra" del carrer Tuyet Santamaria són a l´alçada del número 16.

L'Ajuntament de Girona ha habilitat tres carrers més com a punts d'"apacar i compra". La mesura, que fa uns mesos ja es va posar en marxa al carrer Pericot, permet als conductors poder estacionar el vehicle deu minuts en un determinat espai durant un màxim de deu minuts per tal anar a comprar en algun dels establiments de la zona. De fet, els indrets escollits tenen cert moviment comercial i s'han escollit estratègicament. Es tracta del carrer Tuyet Santamaria, a la part baixa de Montilivi,a la Plaça Assumpció de Sant Narcís i al carrer Zamora, també en aquest darrer barri. Aquestes zones reservades se sumen a l'existent a l'avinguda de Lluís Pericot, a la part alta de Montilivi.

El regidor de Mobilitat, Via Pública i Seguretat de l'Ajuntament de Girona, Joan Alcalà, ha explicat que aquests tres punts s'han habilitat provisionalment i que si tot va bé acabaran essent definitius. Joan Alcalà ha afegit que la intenció és anar instaurant més punts d'aquest tipus en altres parts de la ciutat. Això sí, el representant municipal ha assenyalat que sempre es consensuarà amb les parts afectades abans de tirar endavant qualsevol proposta.

Sense càmeres de control

El regidor ha explicat que han escollit els llocs després d'estudiar les demandes existents i perquè encaixen amb el sistema de mobilitat que desitja l'equip de govern. Amb aquesta mesura es busca afavorir tant als comerços com als clients ja que es pot deixar el vehicle aparcat per fer una compra, una gestió ràpida o un encàrrec. Els tres nous punts han estat ja senyalitzats adequadament per evitar conflictes i s'hi poden veure uns cartells on s'explica que shi pot aparcar lliurement un màxim de deu minuts, de dilluns a dissabte, entre les nou del matí i les vuit del vespre. els espais estan pintats amb línies de color blau, per diferenciar-se de la resta d'estacionament del carrer, tot i que no places de zona blava ni de pagament.

Interès d'altres barris

Tot i que inicialment estava previst controlar el temps de durada de l'estacionament mitjançant un sistema fotogràfic, de moment, el regidor ha dit que "confia" en els conductors i el bon "ús" que en faran a l'hora d'utilitzar aquestes places d'aparcament. De fet, segons ha indicat Joan Alcalà, ja disposen del mecanisme per poder instal·lar-lo quan es consideri necessari, però per ara no ha calgut posar-lo a Pericot on aquest model d'aparcament funciona des de ja fa uns mesos sense conflictes. Va ser la posada en marxa d'aquest sistema d'estacionament a Pericot el que va despertar l'interès d'altres associacions de comerciants que van demanar poder instaurar-lo en algun dels carrers de la seva zona amb problemàtica per aparcar-hi.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema