30 de agost de 2013
30.08.2013

Les CUP de Girona i Celrà organitzen una pujada al castell de Sant Miquel

La Xarxa pels Drets Socials de Girona impulsa una cadena paral·lela que encerclarà l'hospital Trueta

30.08.2013 | 06:30

Com cada any, les CUP de Girona i Celrà organitzaran una pujada al Castell de Sant Miquel, un acte que dóna el tret de sortida als diferents esdeveniments que es desenvolupen amb motiu de l'Onze de setembre. En concret, la marxa independentista d'enguany tindrà lloc aquest proper diumenge i naixerà des de les dues localitats per, més endavant, celebrar un esmorzar col·lectiu al capdamunt del cim.
La cinquena edició de la pujada a la muntanya encetarà un període amb nombroses activitats com ara xerrades, una marxa juvenil organitzada per l'associació juvenil Arran, o els mateixos esdeveniments del dia de la Diada.
En aquest sentit, l'esquerra independentista gironina va apuntar ahir, durant la presentació de la programació d'actes organitzats per l'Onze de setembre sota el lema d'"Independència per canviar-ho tot", que les activitats a Girona començaran amb la tradicional cantada dels Segadors a la plaça del Vi a les 12 del migdia. Els actes ?seguiran amb una manifestació independentista i un dinar popular, també a la plaça del Vi.
Un de les peculiaritats arribarà amb la celebració de la Via Catalana i la iniciativa promoguda per la Xarxa pels Drets Socials de Girona, que ha impulsat una variant de la cadena humana que encerclarà l'hospital Josep Trueta. "Es tracta d'un acte que pretén sumar en tot moment, per això hem estat coordinats i hem parlat amb l'Assemblea Nacional Catalana en tot moment", va destacar el portaveu de la CUP a Girona, Jordi Navarro.
La via paral·lela, que té com objectiu aportar un "discurs social en defensa dels serveis públics", compta de moment amb un centenar de persones inscrites i estarà degudament reconeguda per l'ANC.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema