28 de agost de 2013
28.08.2013

Comencen les obres del pont del Camí dels Carlins, en mal estat des de fa anys

28.08.2013 | 06:30
Un operari intervenint al pont del Camí dels Carlins, ahir al migdia.

Fil a l'agulla per millorar el pont del Camí dels Carlins, que està en un estat deplorable des de fa anys. Les màquines van accedir ahir a l'estructura per iniciar els treballs que han de permetre una millora substancial d'aquest pont que permet superar l'autopista.
Les tasques que s'estan fent han provocat el tall de trànsit des de la rotonda que l'enllaça amb el ?carrer Pla de Salt, davant del centre comercial Espai Gironès, fins al terme municipal de Bescanó. La prohibició de circulació s'allargarà fins al 19 de setembre.
Les obres consisteixen en l'ampliació de calçada i la construcció d'una vorera a la banda nord del camí específica per a vianants, així com en el reforçament del ferm. Es tracta d'unes obres promogudes per la Diputació de Girona, atès que afecten els termes municipals de Salt, Bescanó i Vilablareix i que, en el cas del nostre municipi, obliguen al tancament del Camí dels Carlins a la circulació dels vehicles.

Intervenció de la Diputació
Durant molts anys la possibilitat de millorar el ferm de la calçada, plena de forats, males herbes i reparacions parcials, havia estat aturat per les discrepànies a l'hora d'actuar entre els tres municipis per on passa la carretera. Es dóna el cas, fins i tot, que un carril pertanyia a un municipi i l'altre a un altre.
Finalment, la solució va ser la signatura d'un conveni a quatre bandes (entre els tres consistoris i la Diputació de Girona) per la cessió del vial a l'ens provincial per tal que aquesta es fes càrrec de la reparació de la carretera. Salt , per exemple, va cedir el tram entre la rotonda del centre comercial fins al polígon de Vilablareix, inclòs el pont que creua l'autopista. Per aquesta carretera és molt transitada i es calcula que hi passen aproximadament 15.000 vehicles cada dia.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema