La tarifa ecosocial de l'aigua que està gestant l'equip de Govern de Girona i que arribarà al ple municipal abans no acabi l'any genera un cert escepticisme al PSC. Uns dubtes fonamentats no tant per la mesura, ben valorada, sinó per la manera com es pot plantejar aquesta tarifació. En aquest sentit, la cap de l'oposició i portaveu del grup, Pia Bosch, recorda que la iniciativa no suposaria l'aparició d'uns criteris socials i ecològics que, segons apunten des del grup, ja existien. "Des de fa anys, a Serveis Socials, existeix un criteri estipulat i utilitzat per professionals", recorda Bosch fent referència a les paraules del regidor de Sostenibilitat, Jordi Fàbrega, que apuntava que actualment no hi ha un "patró definit" que indiqui quin tipus de consum d'aigua s'ha efectuat.

compte l'existència d'un criteri ecològic: "Ja existia. Es tracta d'un criteri elaborat per trams de consum que va ser impulsat per l'aleshores regidora Isabel Salamaña". "L'Ajuntament de Girona va ser pioner pel que fa aquest criteri ecològic d'estalvi d'aigua i, per tant, la nova tarifa tampoc representaria cap novetat en aquest sentit", agrega.

"El que sí és una novetat, i ens ha sorprès, és l'increment del rebut de l'aigua. Ens havien dit i repetit que això no s'apujaria", explica la representant municipal.

El PSC, doncs, es manté a l'expectativa de rebre noves notícies. "Ens diuen que faran una tarifa, i això d'entrada no sona malament. Però cal veure en què consisteix, fins que no veiem que representa una millora no ens podem manifestar", subratlla.

Un "bon plantejament"

El portaveu de la CUP a Girona, Jordi Navarro, considera que la figura d'aquesta tarifa ecosocial esdevé "un bon plantejament" i destaca que "s'ha de treballar per tal d'imprimir progressivitat a les taxes". "Cal premiar les persones que estalvien", apunta.

El representant municipal també va criticar la presència empresarial en aquesta nova tarifació. "Que una empresa tingui beneficis en béns de primera necessitat com ara l'aigua és immoral", va apuntar.

Per la seva banda, la portaveu del Partit Popular a Girona, Concepció Veray, valora positivament el projecte i recorda que des del Govern municipal es va demanar temps per desenvolupar la tarifa. "Hi ha coses que és millor fer-ho a poc a poc i bé", subratlla.