27 de agost de 2013
27.08.2013

Mou-te en Bici critica la priorització de l'ús del cotxe a la ciutat

L'entitat diu que la proposta definitiva del consistori sobre el Pla de Mobilitat és "inconcreta"

27.08.2013 | 06:30
Ciclista passejant a la zona del Mercat del Lleó.

Un informe contradictori i de resultats decebedors. D'aquesta manera defineix la plataforma Mou-te en Bici el document definitiu d'objectius del Pla de Mobilitat Urbana (PMU) que l'Ajuntament de Girona va fer arribar a l'entitat el passat 29 de juliol. "Ens ha decebut moltíssim i comencem a pensar que potser tot ha estat un miratge", destaca el col·lectiu a través d'un comunicat.
Una de les crítiques que queda palesa a la nota és la priorització de l'ús del cotxe a la ciutat. "Hi ha forts interessos econòmics al darrere de la promoció del cotxe i les retallades al transport públic", concreta. "Si es vol promocionar la mobilitat sostenible s'ha de limitar la insostenible", afegeix el president de la plataforma, Miquel Llop.
Seguint aquesta línia argumental, el comunicat de Mou-te en Bici lamenta que focalitzar l'interès al cotxe afecti la rellevància del transeünt. "No podem acceptar que es dediqui molt més espai al cotxe que al vianant. Volem una ciutat de les persones que eviti els errors del sistema vell. No manca aparcament, sobren cotxes", especifica la notificació.
En aquest sentit, el text encoratja el consistori a aplicar una política de mobilitat que no prioritzi l'automòbil. "Restringir l'ús del cotxe no és un problema per a l'economia, tot el contrari. Les societats europees que se'n surten són aquelles que han apostat per la bicicleta. Casualitat?", es pregunten des de la plataforma gironina.

"Ànsia d'acontentar"
El president de l'entitat és clar quan ha de definir la proposta del consistori, ja que titlla el document com un informe "inconcret, indefinit i elaborat amb ànsia d'acontentar a tothom".
"L'Ajuntament ha de fer política i s'ha de mullar. Ha de tenir una línia de treball concreta i més quan es parla d'un tema que condiciona la mobilitat a la ciutat", explica el responsable. "Aquest document no va enlloc, intenten tirar-lo endavant sense molestar cap sector", agrega.
En el comunicat, Mou-te en Bici apunta que no es creuria una hipotètica excusa pressupostària provinent de l'equip de Govern municipal. "La mobilitat sostenible estalvia molts diners. D'altra banda, fa pocs dies l'Ajuntament es volia gastar 3 milions d'euros per fer el que ADIF no compleix als voltants del parc Central", ressalta la nota.
A més, l'escrit també recorda que durant l'última reunió de la Taula de Mobilitat ja es va demanar al consistori que retirés la proposta presentada.
En aquests moments, la plataforma Mou-te en Bici està estudiant en profunditat el procediment i el seu contingut amb l'objectiu de garantir que aquest sigui coherent amb allò que estipula la Llei de Mobilitat i les Directives Nacionals de Mobilitat.
L'entitat conclou la notificació criticant la manca de definició del document, la qual cosa, segons el seu parer, converteix la proposta del consistori "en paper mullat que pot ser interpretat de qualsevol manera durant els 6 anys de vigència".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema