Gironès per la Independència, l'assemblea territorial de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), ha organitzat per aquest pròxim dissabte 24 d'agost una cadena humana al centre de Girona que tindrà com objectiu assajar la futura Via Catalana que es farà l'11 de setembre arreu del país.

La "Cadena del Gironès", com així s'anomena l'acte, convoca a tota la ciutadania a dos quarts de vuit de la tarda a la plaça de Catalunya de Girona. En aquest emplaçament, desenes de voluntaris de l'ANC donaran indicacions als assistents per saber on cal que es col·loquin, i s'entregaran unes petites instruccions per donar a conèixer l'operativa de l'assaig.

La metodologia que se seguirà farà que els participants a la cadena es col·loquin al llarg de dues branques humanes: una que s'estendrà al llarg de la Rambla de Girona, i l'altra al carrer Santa Clara. En funció del nombre d'assistents que es presentin, la cadena es tancarà tot travessant el pont de les Peixataries Velles, el pont de Sant Agustí, el pont d'en Gómez o bé el pont de Sant Feliu.

A més de les persones que es concentrin a la plaça Catalunya, es preveu que la gent s'afegeixi espontàniament a la iniciativa.

Pensant en el 2014

Quan passin deu minuts de les vuit de la tarda es llançarà un primer coet que donarà el senyal perquè la gent s'agafi de les mans. D'aquesta manera, es pretén aconseguir que la cadena estigui formalment constituïda a les vuit i catorze minuts (20.14), una hora que recordarà, simbòlicament, l'aspiració que Catalunya esdevengui un estat lliure l'any 2014). Serà en aquest instant quan es dispararà un segon coet i, a més, es prendran diferents imatges per tal de captar l'escena.

Una mica més endavant, a dos quarts de nou en punt, es llançarà un tercer coet per donar per acabada la "Cadena del Gironès" i per convocar a tots els assistents a la plaça del Vi de Girona.

En aquest punt de la ciutat hi haurà la lectura d'un manifest, que anirà a càrrec de la coordinadora de la Via Catalana a les comarques gironines, Carme Renedo. Posteriorment, diferents personalitats conegudes de les comarques gironines faran parlaments. Entre d'altres, és previst que hi hagi crides a la mobilització durant l'11 de setembre, i a omplir els llocs on encara manca gent per sumar-se a la Via Catalana, sobretot a zones de l'Alt Empordà.

L'acte gironí se sumarà a les múltiples cadenes reivindicatives que s'han anat desenvolupant darrerament a determinats municipis de la demarcació gironina com Castelló d'Empúries, Banyoles, Palamós o Arbúcies.