El passat 12 d'agost van acabar les actuacions de connexió del clavegueram de Fornells de la Selva al sistema de sanejament de la ciutat de Girona. Fa tres anys, el 2010, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) va construir una estació de bombament i una xarxa de col·lectors al terme municipal de Fornells per tal que poguessin connectar el clavegueram d'aquesta població al sistema de Girona, però aleshores van quedar pendents algunes actuacions que s'han portat a terme durant aquestes darreres setmanes.

L'explotació i el manteniment d'aquestes noves instal·lacions va a càrrec de l'Ajuntament de Girona, en condició d'administració actuant al sistema de sanejament de Girona.

Amb l'entrada en funcionament d'aquestes instal·lacions es preveu que hi hagi una millora significativa de la qualitat de l'aigua del riu Onyar al seu pas pel nucli urbà de Girona.

En aquest sentit, les aigües residuals de Fornells de la Selva eren el principal abocament d'aigües residuals que quedava pendent de connectar-se a alguna depuradora de la conca de ?l'Onyar. Fins ara, aquestes aigües s'abocaven directament al riu Onyar sense haver rebut cap tipus de tractament.