Un simbòlic llançament de globus blancs que enfilaven camí cap al cel va servir per clausurar l'acte d'homenatge a l'alpinista gironí Xevi Gómez, desaparegut fa dues setmanes al massís de l'Himàlaia després d'haver aconseguit coronar l'onzena muntanya més alta del món, el Hidden Peak.

El CEIP Taialà, centre on estudia una filla de Gómez, va ser l'escenari on va transcórrer una honorança que es va iniciar amb un audiovisual. La projecció recordava instants de la infància i la joventut de l'excursionista, així com moments més recents en els quals Gómez apareixia acompanyat per familiars, amics i per la gran afició de la seva vida, la muntanya.

El primer en efectuar un parlament va ser el regidor de Seguretat, Mobilitat i Via Pública de l'Ajuntament de Girona, Joan Alcalà. L'edil va destacar el "dolor i el trasbals" que ha suposat la desaparició de l'excurcionista i va reconèixer "l'admiració" que desperta "la vàlua extraordinària" d'en Xevi.

Qui també va adreçar un missatge va ser Josep Pujols, representant territorial d'Esports a Girona, que va subratllar que Gómez fa dos anys li havia explicat, "il·lusionat", l'aleshores futur repte del Hidden Peak.

Per la seva banda, el president del Grup de Muntanya Sarrià, Josep Turbau, va recordar la trajectòria alpinista d'en Xevi i va definir la seva figura com un "home valerós, sociable, i sempre disposat a donar un cop de mà".

Els instants més emotius van arribar amb els parlaments dels més pròxims, que van tenir lloc després d'un profund minut de silenci. El seu germà Ivan, qui va definir en Xevi com un "gran pare, un gran fill i un gran germà", va enviar-li un missatge concís: "Ens veiem el 17 d'agost del 2014 ?-data de l'aniversari de l'excurcionista- al camp base del Hidden Peak".

Julián, l'oncle i padrí de l'alpinista desaparegut, va agrair les diferents mostres de suport rebudes aquests dies provinents, entre d'altres, del president de la Generalitat, Artur Mas, i dels alcaldes de Girona i Sarrià de Ter, Carles Puigdemont i Roger Torrent, respectivament.

Abans de la clausura amb els globus, un enorme cor dibuixat al centre de la pista de l'escola va acollir una ofrena amb espelmes i i un acte simbòlic caracteritzat per 38 pedres provinents del cim Aneto. Aquestes simbolitzaven els 38 anys que hauria fet la pròxima setmana Xevi Gómez.