La recerca de la pitó albina de 2,5 metres desapareguda ara fa una setmana continua sense novetats. Aquest dissabte al matí una desena de voluntaris - veïns, membres de la Guàrdia Municipal de Riells i Viabrea i Agents Rurals- han desbrossat la zona on va ser vist l'animal per últim cop i han buscat la serp pels vorals amb un gos coniller. A més, han tirat guix per intentar localitzar el rastre dels moviments d'aquesta espècie exòtica. Segons l'alcalde del poble, Josep Maria Bagot, els veïns estan "nerviosos i neguitosos" tot i que afronten aquesta delicada situació amb coratge. De moment, efectius dels agents rurals vigilaran tota la zona i demà al matí es reprendrà la recerca.

Des de primera hora del matí una desena de persones - entre veïns, voluntaris, Agents Rurals i membres de la Guàrdia Municipal de Riells i Viabrea- han netejat tota la zona i els voltants del lloc on un veí va veure per últim cop la pitó desapareguda. Els voluntaris amb l'ajuda d'un tractor han desbrossat els vorals de la carretera Miguel Hernández del poble i les parcel·les buides del costat intentant localitzar el rèptil. A més, amb l'ajuda d'un gos coniller han buscat l'animal dintre del jardí de la casa on vivia i per tota la urbanització sense èxit. Finalment, des del consistori i amb l'assistència d'un expert en rèptils, han decidit col·locar guix a determinats llocs per veure si l'animal passava per allà i deixava el seu rastre.

"L'expert en serps ens ha explicat que l'animal no pot haver anat molt lluny i que s'ha de trobar en un radi de 70 o 100 metres del lloc on es va escapar i que, possiblement, s'aproparà a llocs on hi hagi aigua per refrescar-se", ha explicat el batlle. A més, Bagot ha ressaltat que el rèptil no pot viure amb temperatures baixes i que és molt possible que si no el troben acabi morint de gana o fred. "Tenim previst mantenir la recerca cada dia fins dilluns o dimarts", ha apuntat. "Sabíem que avui, al matí, era difícil que la trobéssim perquè aquesta mena de serps es queden en un clot i no es mouen fins al capvespre o durant la tarda però ho havíem de provar", ha afegit.

En principi, demà a primera hora els voluntaris i efectius dels Agents Rurals tornaran a sortir al carrer per buscar a l'animal. Segons en Jose, membre del cos d'Agents Rurals, aquesta mena de serps acostumen a moure's durant la nit o a primera hora del matí per buscar la calor del sol. "Amb uns prismàtics intentarem localitzar l'animal mirant des de les teulades de les cases de la urbanització i els veïns tornaran a pentinar la zona", ha comentat.

"Tinc por per si entra dins de casa"

I és que la desaparició d'aquest animal porta de cap al consistori i als veïns de la urbanització Junior Park. "La gent està nerviosa perquè des del primer moment van sortir informacions contradictòries i perquè tot i la recerca encara no es troba l'animal", ha detallat l'alcalde. Pel que fa al cos d'Agents Rurals, en Jose assegura que hi ha hagut una allau de trucades demanant informació sobre el cas. "Aquest incident ha coincidit amb un altre fet ara fa unes setmanes al Canadà on una serp va estrangular dos nens i, per això, els veïns estan nerviosos", comenta. En aquest sentit, des del cos demanen a tots els ciutadans que si veuen l'animal avisin ràpidament al telèfon 112 i que efectius aniran a buscar la serp i la traslladaran fins a un centre de recuperació.

"Hem de tenir en compte que es tracta d'un animal dòcil, inofensiu i, per tant, la gent no ha de tenir por", recorda en Jose. Tot i això, alguns veïns de la zona asseguren que tenen por d'aquesta serp. "Anem amb compte a l'hora de treure els gossos, jo no tinc nens però em fa respecte que entri a dins de casa meva", explica en Víctor, un dels veïns de la zona. D'altra banda, la Virgínia ho té clar. "Visc a menys de 20 metres d'on tenien aquesta serp i a diferència de l'altre gent del poble jo no tinc por, sé que no fa cap mena de mal", ha explicat a l'ACN.

Bagot ha explicat que la serp era propietat d'un grup de joves 'ocupes' que viuen en una casa situada al carrer Vicente Alexandre d'aquesta urbanització. A més d'aquest animal exòtic, els joves tenen pollastres, conills i altres animalons en el seu terreny. L'animal té una llargada d'uns 2,5 metres i pesa deu quilos i va desaparèixer ara farà més d'una setmana tot i que els amos no van avisar fins aquest passat divendres. Els Mossos d'Esquadra ja han obert diligències als propietaris per una falta de desatenció a l'animal.