El jutjat contenciós administratiu número 1 de Girona ha desestimat els recursos de l'Estat contra els ajuntaments de Cassà de la Selva i Celrà, al Gironès, per haver aprovat una moció a favor de la insubmissió fiscal i per declarar-se territori català lliure respectivament. El titular del jutjat considera que els acords municipals responen a la voluntat política del plenari i destaca que no tenen conseqüències jurídiques. Així, Celrà i Cassà de la Selva se sumen a Amposta, on l'advocat de l'Estat havia presentat un recurs contra una moció que demanava la independència i que el jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Tarragona no ha admès a tràmit.

L'advocacia de l'Estat va presentar un recurs contenciós administratiu per anul·lar l'acord del ple del 18 de setembre de l'Ajuntament de Celrà que va aprovar una moció a favor de declarar el municipi territori català lliure.

Al contenciós de la delegació de l'Estat s'impugnava el text per considerar que "la resolució no s'ajusta a Dret". Celrà va ser un dels primers ajuntaments en aprovar la moció, però n'hi ha hagut centenars que també ho han fet arreu de Catalunya.

De la seva banda, la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, va presentar un recurs contra l'acord de l'Ajuntament de Cassà la Selva de donar suport a la moció del moviment Diem Prou a favor de las insubmissió fiscal.