La Junta de Confradies ja ho té tot a punt per celebrar avui la processó del Sant Enterrament, el moment culminant de Setmana Santa. Abans, però, es farà una jornada de portes obertes al Castrum dels Manaies, a l'església de Sant Lluc, de deu del matí a dues del migdia.

A dos quarts de vuit del vespre, els Manaies desfilaran de nou per anar a recollir el penó a casa de Mercè Sagrera, situada a la Gran Via Jaume I número 16. Després, tornaran cap a Sant Lluc i no tornaran a sortir fins a les deu de la nit, moment en què començarà la processó del Sant Enterrament.

El recorregut de la desfilada sortirà de la plaça de la Catedral per anar cap al Portal de Sobreportes, Pujada de Sant Feliu, Carrer Ballesteries, Cort Reial, plaça de l'Oli, carrer Ciutadans i plaça del Vi. Des d'allà, la processó agafarà el carrer Albereda per anar a plaça Catalunya, un espai que no agrada massa als organitzadors per ser molt "ampli i desangelat" però per on, expliquen, no tenen més remei que passar. Des d'allà, agafaran l'avinguda de Sant Francesc, carrer Fontanilles, carrer Nou, Pont de Pedra i es dirigiran una altra vegada cap al Barril Vell a través de la Rambla, Argentina, Ballesteries, Pujada de Sant Feliu i portal de Sobreportes per acabar de nou a la plaça de la Catedral, on l'acte final està previst que es dugui a terme cap a mitjanit.

En aquesta ocasió, el bisbe de Girona, Francesc Pardo, ja ha anunciat que no podrà acompanyar tota la comitiva per prescripció mèdica. Tot i això, els anirà a acomiadar a l'inici del recorregut i els rebrà a l'arribada per tal de resar plegats.

Per culminar els actes d'aquesta Setmana Santa 2013, la plaça Independència acollirà dissabte un concert a càrrec de la banda de música La Lira, de Vilafamés (Castelló de la Plana). Una hora abans, a les onze, s'haurà fet una "cercavila" pels carrers Pompeu Fabra, plaça Catalunya, Sant Francesc, Santa Clara i plaça Independència. En cas que plogui, el concert se celebrarà a La Mercè.