L'Ajuntament de Girona ha decidit tancar la pista poliesportiva del CREC (Centre Recreatiu Esportiu Cultural de Sant Daniel) pel perill que suposa per als usuaris. Això ho havia demanat l'Associació de Veïns de la Vall de Sant. El president de l'entitat, Rafel Travé, ha explicat que darrerament dues persones s'hi han fet mal perquè el paviment és irregular.

La pista es va construir l'any 1973 i pertany a la parròquia de Sant Daniel que el març de l'any 2011 la va cedir a l'Ajuntament durant quinze anys. Aleshores es van acordar un seguit d'actuacions com la reforma del paviment, arranjament de la terrassa i els vestidors, noves voreres, treballs de pintura, rampa d'accés, reforma dels murs i canvi de la tanca del perímetre de la pista.

En els darrers mesos s'hi han fet algunes millores. Per exemple s'ha canviat la tanca perimetral. L'anterior tenia forats i podia provocar que algú acabés passant-hi per dins i caient al buit, ja que la pista està elevada. També es va millorar el desguàs i les canonades dels lavabos. Actualment, s'estan fer obres per subsituir els lavabos, que eren molts antics i que sovint no absorbien tota la càrrega residual.

La Junta de l'entitat veïnal està satisfeta pels treballs que l'Ajuntament està portant a terme i espera que el següent pas sigui el canvi del paviment, ple de petits forats que generen una grava perillosa que pot provocar relliscades. A més, voldrien que s'habilités una rampa d'accés al recinte, ja que ara només hi ha esglaons i hi ha activitats que es fan a la pista on no podrien accedir persones que, per exemple, es mouen en cadira de rodes.

Accés a la vall

La pista del CREC no és l'únic cavall de batalla de l'Associació de Veïns. Des del l'any 2008 demanen millores a l'únic carrer d'accés a la Vall, que s'inicia a la plaça Sant Pere. "L'anterior govern no ens va fer cas. Sembla que aquest té més sensibilitat amb tot, esperem que amb això també", assenyala Àfrica Alsina, vocal de la Junta. "Abans demanaves que es canviés una paperera en mal estat i no feien res en dos mesos, ara veus una brigada l'endemà", afegeix el president.

Respecte al carrer d'accés a la Vall, Àfrica Alsina explica que la vorera és molt estreta i que sovint els vianants acaben caminant per l'asfalt. En ocasions, pares amb cotxets o gent amb cadira de rodes. "Baixar a Girona és perillós, si ve un cotxe no saps on refugiar-te", afirma Alsina. L'Ajuntament podria fer obres per ampliar la carretera l'any 2014 després que durant aquest any hagi redactat un projecte.

TDT i Internet

Altres qüestions que són una preocupació per al barri fan referència a les noves tecnologies. Sovint el senyal de la TDT no arriba correctament. "Molts cops hem de mirar la televisió en analògic", lamenta Travé. La dificultat d'accés a Internet i a la fibra òptica són reclamacions també periòdiques.