Del 20 al 23 de març, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, organisme de promoció turística de la Diputació de Girona, en representació del sector turístic gironí, acompanyat pels municipis turístics de Blanes, Lloret de Mar i Castell - Platja d´Aro, i diverses empreses turístiques gironines „Hostal de La Gavina, Petits Grans Hotels de Catalunya, Rigat Hotel, Sallés Hotel, Alva Park, la Costa Golf i les agències de viatge receptives Novavira i Olympia„, promocionen i difonen les destinacions gironines dins l´estand de Catalunya entre el públic final i professional assistent a la fira més important de turisme i viatges de Rússia, la MITT 2013.

A la fira els tècnics del Patronat de Turisme s´han reunit amb els principals operadors turístics russos que treballen a Catalunya com ara Coral Travel, Tez Tour, Tui Russia i Natalie Tours. En una reunió es va acordar dur a terme la convenció de venedors de Coral Travel a Lloret de Mar, i es va concertar programar campanyes itinerants (road shows) amb diversos operadors russos a ciutats de la Federació russa per a l´any 2014.

Prèviament a la celebració de la fira, els dies 18 i 19 de març, respectivament, van tenir lloc dos workshops específics de congressos, reunions i viatges d´incentiu organitzats per les empreses internacionals Moscow International MICE Forum i The World of Dolce Vita, en les quals va participar per primera vegada el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, amb el Girona Convention Bureau, i Lloret Convention Bureau.

En la sessió de treball professional de Moscow International MICE Forum, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i Lloret Convention Bureau van mantenir vint-i-cinc entrevistes amb agències de viatges majoristes russes. Les agències sol·licitaven destinacions de turisme de negocis de costa i informació sobre producte turístic de vacances. Les agències demostren tenir abundants coneixements de la destinació i busquen aprofundir en els diferents serveis i excursions que s´ofereixen als clients.

Les reunions professionals organitzades per l´empresa The World of Dolce Vita, empresa que treballa amb el client vip del sector de turisme de negocis, van donar com a fruit que una empresa russa s´interessés pel producte de turisme mèdic a la destinació Costa Brava. També, en aquest mateix marc, es va contactar amb una agència majorista que té interès per operar a l´Aeroport Girona - Costa Brava. Les agències que es van reunir amb els representants gironins buscaven productes nous i d´incentiu com ara la Ruta del Vi DO Empordà, i conèixer l´oferta d´allotjament d´hotels de 4 i 5 estrelles de la destinació.

Continuant amb el pla d´accions promocionals i específiques dirigides a incidir i captar turistes del mercat de la Federació Russa per a les destinacions Costa Brava i Pirineu de Girona, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i Lloret Turisme endegaran el Roadshow Costa Brava, en col·laboració amb Tez Tour, de deu dies de durada, per ciutats de la part central i sud de Rússia. Així, del 2 a l´11 d´abril, hi ha programat un cicle de set campanyes itinerants -road shows- a les ciutats russes de Sant Petersburg, Krasnodar, Pyatigorsk, Rostov-Na-Donu, Samara, Kazan i Nizhniy Novgorv adreçades a 620 agents de viatges de l´operador turístic Tez Tour de Rússia.

Premi Tez Worldberry Award 2012

En el marc de la fira Intour Market, que se celebrava del 16 al 19 de març als afores de Moscou abans que la MITT, que té la particularitat que està pràcticament dominada pels operadors Tez Tours i Coral Travel, el Patronat de Turisme i Lloret Turisme hi van assistir per fer prospecció i recollir el premi que l´operador Tez Tours va lliurar a les dues entitats en la cerimònia dels premis Tez Worldberry Award 2012 en reconeixement al "Millor partner de Tez Tour d´acord amb els resultats de cooperació obtinguts el 2012".

El maig de l´any passat, l´operador turístic Tez Tour, segona agència majorista emissora de turistes de països de la Federació Russa a Espanya i Catalunya, va celebrar per primera vegada a la Costa Brava la seva convenció anual en la qual van participar cent cinquanta agents de viatges i deu periodistes. La seu de la convenció va ser la localitat de Lloret de Mar.

Durant cinc dies, els cent cinquanta agents i operadors turístics russos van portar a terme tres viatges de familiarització a la Costa Brava i l´interior de la demarcació de Girona per a grups de cinquanta persones a través dels quals van conèixer els atractius i serveis turístics de la destinació.