13 de març de 2013
13.03.2013

Girona ja ha col·locat més de 200 cendrers a les papereres

S'estan instal·lant rascadors per poder apagar la cigarreta abans d'abocar-la apagada i evitar les sancions

13.03.2013 | 06:30
Dos treballadors de la Fundació Astres instal·lant un dels rascadors a tocar de la plaça Catalunya.

Treballadors de la fundació Astres han començat a col·locar cendrers a les papereres de la ciutat de Girona. Es tracta d'una mena de rascadors que permeten apagar les cigarretes i llançar les burilles a la paperera. De moment, se n'han instal·lat prop de dos-cents, però està previst anar-los col·locant a totes les papereres on sigui possible, segons ha explicat el regidor de Medi Ambient de Girona, Jordi Fàbrega.
Amb aquesta mesura, l'Ajuntament vol evitar que els fumadors acabin llençant les cigarretes a terra. Es dóna la circumstància que molts tiren la burilla a la via pública i després d'apagar-la amb el peu no la recullen. Amb els rascadors, es pretén evitar que el fumador hagi d'ajupir-se.
La col·locació d'aquests cendrers havia estat una demanda del grup municpal de la CUP, tot i que l'equip de govern va assenyalar que ja tenien previst fer el desplegament en un futur. Sobretot, després que la nova ordenança de civisme hagi endurit les sancions. Entre aquestes multes hi ha precisament el llençament de burilles a la via pública. Les sancions econòmiques per aquest concepte són d'entre 50 i 150 euros, segons la gravetat o la reiteració.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema