Els diputats provincials Josep Blanch i Antoni Guinó cobraran 10.000 euros anuals més cada un arran de les seves noves responsabilitats. L'alcalde de Pau, Josep Blanch, que és president d'Empordàlia i de la DO Empordà ha assumit la gestió de Serveis de Millora i Expansió Ramadera i Genètica Aplicada (Semega), a més de passar a ser vicepresident del Patronat de Turisme. Per la seva part l'alcalde de Maçanet de la Selva, Antoni Guinó, es farà càrrec de la gestió del DipLab, un laboratori econòmic que té com a principals objectius impulsar l'economia de la província i crear ocupació. Tant Blanch com Antoni Guinó són representants d'Unió Democràtica de Catalunya. Unió va prescindir de Jaume Torramadé, que continua com a diputat, sense cap àrea ni cap retribució específica.

En el cas de Blanch, assumeix més responsabilitats que suposen una major dedicació, mentre que Guinó li suposarà posar en marxa un projecte que gairebé encara no ha vist la llum malgrat tenir un pressupost d'un milió d'euros per al 2013.

Fonts de la Diputació han assegurat que l'increment dels sous no suposarà una despesa addicional per l'ens, ja que aquesta estava consignada per altres finalitats. Les mateixes fonts indiquen que es retreuria d'una part de la retribució del portaveu de CiU. Aquest càrrec passarà de mans de Pere Vila, que va renunciar al càrrec de diputat en el passat ple, sota la responsabilitat d'Albert Piñeira, alcalde de Puigcerdà.

Els canvis s'han hagut de fer arran del cas Torramadé i de les eleccions al Parlament. En el nou esquema de gestió, Ramon Soler es farà càrrec d'Hisenda, Albert Piñeira portarà Sistemes i Tecnologies de la Informació i Monuments, Josep Blanch portarà la Xarxa Viària, mentre Antoni Guinó dirigirà Coperació Esportiva. L'alcalde de Forallac, Josep Sala, portarà Cooperació amb municipis petits i els serveis d'Arquitectura, d'Enginyeria i d'Habitatge i de Participació Ciutadana. Cooperació Cultural estarà a mans d'Antoni Solà i Acció Social, d'Immaculada Colom.