L'expresident de la Diputació i alcalde de Salt, Jaume Torramadé, es defineix com "una persona propera" i potser per aquesta raó "va tocar amb la mà" l'exassessora Minerva Amador. Ho va fer "per parlar però sense cap ànim diferent". Així ho va reconèixer ahir davant el titular del Jutjat d'Instrucció número 2 de Girona que investiga el presumpte delicte d'assetjament sexual del qual l'acusa Amador.

Posant per endavant que "els fets que es denuncien són falsos", Torramadé va reconèixer que sí que va tocar l'exassessora però només "a la mà, a l'espatlla i al genoll" probablement en el transcurs de la conversa per "intentar convèncer-la que es presentés a una llista". Fora d'això, no li hauria tocat cap altra part del cos ni va actuar amb ànim libidinós.

És més, l'enrenou que es va generar dies després amb relació al sopar d'inici de campanya va provocar que ahir l'expresident de la Diputació també mostrés al jutge un missatge enviat per una regidora de l'Ajuntament de Girona en el qual s'indicava que "no se li pot donar crèdit al que està passant" perquè es tracta d'una "calúmnia" injusta. En clara referència als presumptes tocaments.

No amaga Torramadé la seva creència que darrere la denúncia hi ha una "implicació política" a la vista de com s'han desenvolupat els fets i que hi havia "sectors" que no el volien com a president de la Diputació. Unió va apartar-lo de la direcció del partit i ell va acabar dimitint.

Per la seva banda, l'exassessora va relatar fil per randa el mateix que havia referit en la denúncia. Segons les seves manifestacions, els tocaments van començar-se a produir en el moment que Torramadé li va demanar que hauria d'"obrir converses" amb el president de Convergència a Salt per negociar les llistes en les properes eleccions municipals. I va ser quan ella va negar-s'hi al·legant que no estava capacitada per realitzar aquest encàrrec que l'alcalde de Salt "va tenir un gest d'enfadat" i va iniciar els tocaments més severs a la zona genital.

Amador també va relatar al jutge instructor el segon episodi dels presumptes tocaments, que haurien tingut lloc fora del restaurant, a la zona on va produir-se l'acte polític d'inici de campanya electoral. Va referir també que "no sap per què no va reaccionar" en aquell moment d'una forma més contundent.

Ahir va voler deixar clar també que mai va demanar diners a canvi de no interposar una denúncia i va referir que arran d'aquest episodi està en tractament psiquiàtric i psicològic. Concretament des del dia 27. L'advocat va insistir en el fet que Amador "mai va demanar ni un sol euro com a compensació", sinó que va ser el mateix Torramadé, qui mitjançant els seus advocats, li va oferir.

"Per això, la situació és doblement immoral, perquè l'única cosa que ella volia era oblidar aquest malson", va explicar Joaquim Bech de Careda. A l'exassessora se li va preguntar pel fet que trigués 16 dies a presentar la denúncia, a la qual cosa va respondre que havia trigat molt a fer-se la idea de la gravetat de la situació perquè això suposava "tirar a l'aire tota la seva vida". A més, va perdre la feina i considerava que denunciar-ho "seria molt difícil", atès també al fet que "li podia fer molt de mal a la seva família".