El diputat del PPC, Sergio Santamaría, ha demanat al conseller d'interior, Ramon Espadaler, que detalli quines mesures pensa prendre per reduir el nombre d'assalts a habitatges a Catalunya. Després dels darrers casos coneguts, Santamaría ha instat al conseller a "actuar de manera immediata per evitar més casos i garantir la seguretat de la ciutadania". "La lluita contra aquesta nova forma de delinqüència que s'ha vist incrementada en els últims mesos ha de ser una prioritat per a la conselleria d'Interior", ha afegit.

Santamaría ha recordat les últimes dades sobre assalts a Catalunya que, segons ha dit, s'han incrementat un 6'5% durant aquest últim any. En el cas de la demarcació de Girona, els nombres són més "alarmants" pel PPC, perquè l'increment és d'un 86%. Així mateix ha destacat que "precisament el Baix Empordà, és la comarca més afectada perquè concentra el 10% dels assalts de les comarques de Girona". "Les xifres són preocupants i per això és necessari saber amb quins mitjans explica la conselleria i què pensen fer per combatre-les", ha explicat el diputat.

En aquest sentit ha anunciat que el PPC ha presentat una bateria de preguntes en el Parlament perquè el conseller d'Interior respongui a aquestes qüestions, "una de les principals preocupacions de la ciutadania que veuen com últimament aquests assalts s'han agreujat en nombre i en la manera d'actuar cada vegada més violenta".