El portaveu parlamentari de Convergència i Unió (CiU), Jordi Turull, ha expressat públicament el suport del partit cap el diputat i exalcalde de Lloret de Mar, Xavier Crespo, davant les darreres informacions aparegudes sobre la seva presumpta relació amb una trama de corrupció de la màfia russa. En una entrevista a Catalunya Informació, Turull considera que algú "malaltissament" vol desprestigiar la figura del diputat. Pel que fa a la votació aquesta setmana de la declaració sobiranista, Turull, que ha estat present en les negociacions, ha dit que el 'no' de pràcticament la totalitat del grup del PSC no el va sorprendre, però li va saber "molt de greu".

En aquest sentit, el portaveu de CiU ha coincidit amb unes declaracions del líder d'Unió, Josep Antoni Duran Lleida, fetes dissabte a Catalunya Ràdio, en les que considerava que l'estratègia que estan prenent els socialistes catalans va més encaminada a complaure els interessos del PSOE que no pas en tenir com a prioritat els interessos dels catalans. És més, Turull ha anat més enllà i ha llençat, en to irònic, la hipotètica suposició que després de la votació al Parlament, la vicepresidenta del govern espanyol, la popular Soraya Sáenz de Santamaria va trucar al PSC per "felicitar-los" per haver fet possible que el nombre de suports a la declaració no hagués arribat als 90 vots.

"No em va sorprendre, però em va doldre molt", ha insistit Turull sobre el vot negatiu dels socialistes, argumentant el tarannà "catalanista" de la formació i perquè partits amb tantes diferències com CiU, la CUP o ICV-EUiA, s'havien posat d'acord. "Crec que el PSC s'ha autoexclòs bastant del procés del dret de decidir, perquè els incomoda", ha comentat. Tot i així, ha assegurat que la consulta pel dret de decidir s'ha de fer "sí o sí".

Suport a Crespo

Jordi Turull ha expressat el ple suport de Convergència i Unió cap el diputat i exalcalde de Lloret de Mar, Xavier Crespo, davant les darreres informacions aparegudes als mitjans de comunicació, en les que s'explica un suposat vincle del polític amb el 'Cas Clotilde', la trama de corrupció urbanística i de blanqueig de diners relacionada amb la màfia russa. Turull assegura que darrere aquests filtracions hi ha "algú" que "malaltissament" actua amb l'únic objectiu de desprestigiar a Crespo.

El portaveu parlamentari de CiU ha comentat que aquest diumenge al matí ha parlat amb l'exalcalde de Lloret, i ha dit que era el "primer sorprès" per les informacions. Turull ha recordat que en dues ocasions Xavier Crespo ha rebatut als jutjats les acusacions que li llençaven, i que en totes, tant el jutjat de Blanes com després el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), li han donat la raó.

Pressupostos

Turull ha reconegut que els pròxims pressupostos seran "durs", reduint una mica el to del president d'ERC, Oriol Junqueras, que en una entrevista a El Punt Avui ha assenyalat que seran "terribles". El portaveu de la federació nacionalista ha dit que els comptes dependran de la decisió de la Unió Europa sobre la flexibilització dels límits de dèficit. Tot i així, l'actitud extremadament estricta de Madrid no ajudaran gaire, reconeix. "Quan parlem de l'objectiu, cada dècima amunt o avall, són 200 milions d'euros", apunta. "Encara que ens hagin de situar en l'1,5% ha d'haver contenció en la despesa, la realitat ho imposa", ha conclòs.