Les obres per a la construcció de l'escola bressol del barri de la Devesa de Girona estan aturades des de fa temps. L'obra s'havia adjudicat a l'empresa Construccions Francesc Vidal SA per 1.090.050 euros i sense informar l'Ajuntament va fer diverses subconstractacions. Els treballs van anar patint retards i l'adjudicatària va anar demanant diferents pròrroges. Un mínim de tres. A tot això si afegir una baixa laboral de l'arquitecte municipal que havia de seguir el projecte. La intenció de l'equip de govern era poder obrir l'equipament el febrer, però el retard és tant gran que ja s'ha ajornat per al curs vinent.

L'equip de govern ha obert un expedient informatiu per saber exactament què és el que ha passat i el que està passant. El regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Girona, Carles Ribas, ha explicat que el consistori està pagant l'empresa adjudicatària però que en canvi aquesta no fa el mareix amb les empreses subcontractades. Aquests industrials s'han plantat i han decidit no seguir amb l'obra. Quant als subcontractats s'han dirigit al consistori demanant cobrar, l'equip de govern ha començat a detectar diferents irregularitats. Per exemple, que no hi ha cap informe ni cap comunicació que s'hagin fet aquestes subcontractacions. Ribas ha explicat que l'Ajuntament no pot pagar als industrials perquè ja ho estan fent a l'adjudicatària.

L'empresa tindria un problema de liquiditat i els diners de l'adjudicació anirien directament a eixuguar el deute amb les entitats d'estalvis. Precisament aquest dilluns està previst que hi hagi una reunió per tal d'intentar desbloquejar el projecte. Una de les possibilitats és rescindir el contracte i adjudicar novament l'obra a una altra empresa. També es podria acabar sancionant l'empresa.

El representant municipal ha lamentat que l'anterior equip de govern no busqués les raons de les pròrroques i és limités a atorgar un nu termini per acabar els treballs. "si s'hagués vist que hi havia les subcontractacions i la situació de l'empresa adjudicatària ara no estaríem aquí".

Les obres es van adjudicar el juliol de l'any passat i havien de servir per reconvertir la zona d'aparcament de la plaça Mela Mutermilch en un nou equipament educatiu municipal per a la ciutat. L'edifici havia d'estar acabat i entregat a l'Ajuntament a l'octubre. s'havia de fer un procés d'inscripció i la intenció era obrir l'escola bressol al febrer. A hores d'ara però, l'equipament està a mig fer i tant la regidora d'Educació, Isabel Muradàs, com el regidor d'Urbanisme, Carles Ribas, només poden comproetre's a dir que l'escola estarà en funiconament al setembre per al curs 2012-2013.

Serà la setena escola bressol municipal. Les altres sis són: Baldufa (Germans Sàbat), Cavall Fort (Font de la Pólvora), el Pont (el Pont Major), el Tren (Sant Narcís), Garbí (Palau), i l'Olivera (Montilivi). A més a més, hi ha dues llars d'infants de la Generalitat de Catalunya: El Tarlà (Can Gibert del Pla) i Sant Ramon Nonat (Montjuïc) i altres d'estrictament privades.