Quart dia de recerca infructuós. Baltasar Rodríguez Martín, el boletaire de 74 anys que dimarts va desaparèixer a la zona de Campdorà continua perdut. La col·laboració ciutadana, nodrida amb més de 180 voluntaris que van atendre la convocatòria realitzada per l'Ajuntament de Sarrià de Ter, va pentinar ahir una àmplia zona pel costat dret de la variant sense aconseguir pistes de l'ancià. El rastreig ha quedat suspès fins que es trobin nous indicis o, en tot cas, es reprendrà dissabte vinent.

Tant el cos dels Bombers de la Generalitat com els Mossos d'Esquadra també van participar ahir en la recerca. I és que els primers disposen d'un centre de comandament a l'esplanada propera al Centre Hípic i, ahir, van mobilitzar fins a 16 dotacions, dues de les quals pertanyien a la unitat canina que van utilitzar els animals per tal de trobar el rastre del desaparegut. Dos membres del cos de bombers també van valer-se d'una piragua per buscar l'home a la llera del Ter.

Per la seva part, els Mossos d'Esquadra van enviar dues dotacions a sumar-se en les tasques de recerca, una de les quals també pertanyia a la unitat canina del cos.

Una de les gosses que els bombers utilitzaven per al rastreig va morir divendres mentre es trobava en plena tasca. En un moment donat, el seu guia la va perdre de vista -cosa habitual perquè els animals van sense lligar- i un vehicle la va atropellar.

Des de la seva desaparició i fins a dia d'avui, s'han pentinat més d'una desena de zones. A més, la col·laboració ciutadana va permetre ahir realitzar una cerca intensiva que no va donar resultat. La muntanya del Congost de Campdorà, el puig de Sant Miquel, la vall de Sant Daniel són alguns dels indrets que ja han estat pentinats tant pels bombers, els agents rurals, la policia local, la brigada municipal i diversos caçadors que van oferir la seva ajuda.

De Baltasar Rodríguez Martín se sap que dimarts al matí va dirigir-se cap a la muntanya del Congost carregant un cistell que havia d'utilitzar per ficar-hi els bolets que anés recollint durant la seva caminada. No duia telèfon mòbil i la família va donar l'alerta de la seva desaparició el mateix dimarts a la nit, quan va adonar-se que no havia tornat a casa del seu passeig habitual. Les intenses pluges que van tenir lloc aquella jornada van dificultar les tasques de la unitat canina i els efectius de rescat que van treballar-hi.