18 de novembre de 2011
18.11.2011

En llibertat el lladre que va ferir un restaurador a Sant Daniel

L'Audiència ha donat la raó a la defensa que no apreciava l'existència de violència o intimidació

18.11.2011 | 07:30

Va entrar a robar a la casa que connecta amb el restaurant de Can Sirvent però el va descobrir l'amo i, en intentar fugir, aquest li va ventar dos cops amb una pota de cabra i el va reduir. El lladre el va punxar a la cama amb un tornavís per desempallegar-se d'ell i fugir però no va poder. La jutgessa va considerar que Juan Espinosa Carnicar era autor d'un robatori amb violència i intimidació i el va condemnar a tres anys de presó. Ara l'Audiència ha considerat desajustada la pena i l'ha modificat a la baixa.
L'advocada Antonia Ruiz, que defensava el processat, va admetre en tot moment que el fet delictiu era constitutiu d'un robatori però va discutir-ne la tipologia. Tant a la sala com en el recurs d'apel·lació va considerar que es tractava d'un simple robatori amb força. En aquest sentit, va evidenciar que l'agressió al restaurador va tenir lloc quan aquest va impedir al lladre la seva fugida i, per tant, l'acció de punxar-lo amb un tornavís quedava totalment desvinculada de l'intent de sostreure elements de la vivenda.
L'Audiència ha acceptat la petició de la lletrada recordant que un robatori amb violència només pot produir-se quan aquesta s'utilitza per culminar el propòsit lucratiu mentre aquest té lloc. No va ser així en aquest cas ja que l'agressió es va produir en l'acte de fugida d'un robatori frustrat. Per aquesta raó la Secció Tercera de l'Audiència ha resolt condemnar el processat per un delicte de robatori amb força a un any i mig de presó que no haurà de complir per ser una pena inferior a dos anys.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema