Les emissions electromagnètiques de les antenes de telefonia mòbil a Girona són pràcticament inapreciables si es té en compte els tres aparells que la Generalitat té col·locats a la ciutat per prendre mesures. N'hi ha una al carrer als pisos més alts de la Devesa, al Mecat del Lleó i al CEIP Marta Mata. En els propers mesos se n'instal·laran més a diferents punts de la ciutat. Si el màxim permès seria 27, els mesuradors de Girona pràcticament mai superen l'1. Aquesta dada es va esmentar en un acte informatiu al Centre Cultural La Mercè que va servir per explicar el marc legal i tècnic d'aquestes antenes.

L'Ajuntament està treballant conjuntament amb el Centre de Recerca i Governança del Risc de la Universitat Autònoma de Barcelona en el projecte Gecodit per a la generació de consens social en el desplegament de la telefonia mòbil (3G).

La finalitat del treball és afavorir les dinàmiques de consens i diàleg que han de possibilitar un desplegament d'aquestes infraestructures.

Actualment, per a la nova generació de noves, la tendència de les operadores és instal·lar més quantitat d'antenes però més petites i menys potents que les actuals. Es calcula que per garantir una bona cobertura a la ciutat hi ha d'haver aparells separats per un màxim d'uns 200 metres de distància entre cadascuna. Hi ha unes vuitanta antenes a la ciutat, en una trentena de punts. Moltes no han presentat tota la documentació necessària. Hi ha polèmica sobretot amb la que hi ha a Montjuïc, sobre TV3, i la que està al costat de Les Alzines.