Del 17 al 20 de novembre el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, òrgan de promoció turístic de la Diputació de Girona, junt amb l´Agència Catalana de Turisme, l´Oficina espanyola de turisme de Paris i Lloret Turisme, organitza l´assemblea general de l´AJT (Association de Journalistes Touristiques) a la Costa Brava.

L´AJT reuneix cada any entre 70 i 100 periodistes especialitzats en turisme en el marc del seu congrés anual que cada dos anys se celebra en una destinació europea.

Aquesta acció promocional és concebuda amb un doble objectiu: d´una banda realitzar un gran esdeveniment per cloure la campanya 'l´Année de la Catalogne en France' i, d´altra banda, per impulsar el turisme de congressos al municipi de Lloret de Mar i organitzar un viatge de premsa i d´incentiu a la Costa Brava per a un grup de 70 periodistes francesos de mitjans de comunicació especialitzats en turisme. Entre els mitjans de comunicació participants en l´acció hi ha publicacions com Le Quotidien du Tourisme, Meet and Travel Mag, Le Monde du Camping Car, I-Voyages, Trek Magazine, L´Echo Touristique, Pleine Vie, Hôtel et Lodge, Voyages d´Affaires, Paris Turf, Golf Européen, TourMag.com, Infotravel.fr, Votre Beauté, etc.

Quatre viatges de premsa temàtics

Durant un dia i mig, els periodistes, editors i prescriptors descobriran i viuran la natura, la cultura i la gastronomia de la Costa Brava i el seu rerepaís a través de quatre intensos programes combinats d´activitats.

Els programes portaran als participants a conèixer l´univers dalinià, a experimentar la cuina gironina amb una sessió pràctica a l´Espai del Peix de Palamós, a tastar els vins DO Empordà, de la mà del sommelier del restaurant El Bulli Ferran Centelles al Celler Brugarol de Calonge, i degustar els plats del cuiner amb estrella Michelin Marc Gascons.

Entre les activitats que també faran hi ha un viatge en globus per l´Empordà, una sortida en vaixell per la costa de Palamós a Llafranc, un passeig pel camí de ronda de Sant Martí d´Empúries a L´Escala, les visites culturals a Peratallada, Besalú, Monestir de Sant Pere de Rodes i al barri vell de Girona, un concert amb sopar a càrrec deñ col·lectiu Cuina del Vent al celler La Vinyeta de Mollet de Peralada, entre d´altres visites.

Els periodistes francesos visitaran i coneixeran establiments hotelers i restaurants de qualitat gironins com l´Hotel Guitart Monterrey, de Lloret de Mar, l´Hostal Empúries, de L´Escala, l´Hotel AC Palau de Bellavista, de Girona, Hotel Wine & Spa Peralada, de Peralada, i l´Hotel Duran de Figueres, el restaurant d´El Far, de Llafranc, i els restaurants Siloc i Pati Verd, de Girona. Des del Patronat de Turisme Costa Brava Girona s´han dissenyat quatre programes de descoberta i activitats molt intensos i vivencials per mitjà dels quals mostrar la destinació. La combinació de productes turístics de la destinació entorn tres conceptes: la natura, la gastronomia i la cultura, conforma i presenta una oferta de gran qualitat per al mercat francesos.