Per molta gent, sobretot joves, les Fires són només les barraques i l'alcohol. Intentaran desvincular les barraques a l'alcohol?

Entenc que no està vinculat barraques i alcohol. Ningú ho interpreta. No prohibirem que es vengui alcohol. El que sí que hem de fer és desvincular alcohol i menors. Però no només a les barraques. També als bars, les botigues o que facin "botellón". I si alguns joves tenen les barraques com a atractiu no és per l'alcohol, sinó per l'ambient, els concerts.... Pensa que l'alcohol el poden trobar a tot arreu.

Arribaran a un sistema de control d'accés al recinte de barraques, demanant carnets per entrar?

Dependrà del debat que iniciaríem amb els actors implicats on cadascú digui les seves idees. L'Ajuntament promourà el debat sense imposar. Es farà el que satisfaci a tothom, després de consensuar-ho.

L'any vinent hi haurà tantes barraques com sempre?

No tenim cap problema amb el nombre de barraques actual. Però repeteixo que obrirem un debat i ja es veurà si en calen més o menys.

L'alcoholisme no és exclusiu de la Copa. Es veu el mateix als aparcaments de les discoteques o als bars. Allà no s'hi fa res?

Si parlem de majors d'edat, només podrem si fan "botellón". Ja s'han fet tres reunions perquè estem redactant una ordenança per prohibir-ho No és que a Girona n'hi hagi molt, però ho volem evitar.

S'actuarà a la Copa contra qui porti begudes de casa?

Aquí són les entitats les que poden vendre begudes i entrepans. Com que la Copa és un tema a part i en uns dies concrets, ho debatrem específicament. Aquí, però, sí que serà important si són menors d'edat.

En aquestes reunions, ja s'ha fet alguna proposta?

Hi ha qui vol un recinte tancat i hi ha qui vol una zona amb alcohol i una sense.... ho estudiarem tot. Però al final, tot serà consensuat.

Moltes entitats temen que les barraques es privatitzin i es cedeixin a marques comercials o a bars. M'ho pot desmentir?

Sí que ho puc desmentir. No entra en els nostres plans i no sé d'on ha sortit aquesta teoria. Per les entitats és el moment perfecte perquè puguin fer ingressos. La privatització no s'ha plantejat. Comptem amb les entitats i les volem.