La pluja també ha estat el motiu de la disminució d'afluència que han patit les barraques de la Copa. Segons el secretari de la comissió de la Copa, Jaume Gener, els beneficis han disminuït en comparació amb l'any passat i la pluja intensa que ha caigut durant la majoria de les nits de les festes ha perjudicat els ingressos de la gran majoria de barraques.

Gener ha criticat la "criminalització" que l'Ajuntament ha fet amb les tres barraques que els Mossos d'Esquadra van enxampar venent alcohol a menors, la barraca del grup d'Atletisme Girona, UGT i el GEiEG. El secretari ha defensat que els diners que les barraques obtenen durant aquests dies "retornen a la societat" ja que tots els locals estan dirigits per entitats culturals sense ànim de lucre i la gent que hi treballa són voluntaris. Gener subratlla que per les barraques acostumen a passar-hi unes 100.000 persones i els 4 casos de venda d'alcohol a menors no suposen "ni un 0,1% del total". El secretari de la comissió va voler destacar és difícil controlar totes les persones que demanen begudes i va remarcar que, tot i els "errors" comesos, les entitats tenen "molta cura" i demanen el carnet d'identitat.

Finalment, la comissió demana més ajuda a l'Ajuntament per poder fer front a aquesta problemàtica ja que com ha detallat Gener, no són "els únics responsables". El secretari creu que les barraques i les fires van molt més enllà del debat "alcohol sí o alcohol no" i reivindiquen que les fires i les barraques tenen "molts aspectes positius". girona |acn/ddg