Tot i la pluja que ha caigut a Girona, unes 300 persones s'han manifestat a Girona en contra les retallades en sanitat, educació, drets laborals i prestacions socials. La manifestació, convocada per Plataforma Prou Retallades, ha aplegat diversitat d'entitats socials que han criticat la mala gestió del Govern, la "privatització de la sanitat" i el canvi del model de "cobertura universal i una gestió pública" a un model "d'exclusió i privatització". La manifestació ha sortit de l'avinguda Ramon Folch de Girona - davant l'edifici de Correus- i ha finalitzat davant la seu de la Generalitat a Girona, on la portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, Marta Afuera, ha llegit un manifest conjunt.

La manifestació ha estat convocada per l'organització 'Plataforma Prou Retallades' que engloba diverses entitats socials de la demarcació de Girona. Aproximadament, unes 300 persones han sortit al carrer aquest migdia contra "les retallades socials i laborals" i han criticat la mala gestió del govern de la Generalitat.

La manifestació estava encapçalada per una pancarta on es podia llegir: "Prou retallades. Els nostres drets no es toquen" i els assistents a l'acte portaven diversos cartells i cantaven lemes com: "Hi ha poc pa per tant xoriço", "Artur Mas a quina mútua vas" o "Li diuen democràcia i no ho és". També s'han pogut escoltar crítiques al president de la Generalitat, Artur Mas, i lemes en defensa de la "sanitat i l'educació de qualitat".

La manifestació s'ha iniciat a l'avinguda Ramon Folch de Girona - davant l'edifici de Correus- ha tallat la circulació a l'avinguda Jaume I i ha finalitzat amb la lectura d'un manifest conjunt davant la seu de la Generalitat a Girona. A la manifestació han acudit persones de totes les edats i s'ha portat a terme sense incidències enmig d'un ambient festiu i reivindicatiu.

Pedro Álvarez, membre de la campanya 'Prou Retallades' ha explicat que la manifestació és un intent de donar a conèixer la situació "real que pateix la ciutadania". Álvarez ha destacat que amb aquestes retallades, "s'està canviant el model social de cobertura universal i gestió pública" cap a un model de "privatització i exclusió" i demana al govern de la Generalitat que "obrin vies de comunicació amb la població" perquè els ciutadans "tenen dret a que se'ls escolti". Segons Álvarez, els manifestants no volen que hi hagi cap organisme que els "representi" ja que "totes les entitats agrupades van en la mateixa direcció".

"Això no és una crisi, és una estafa"

La manifestació ha finalitzat amb la lectura d'un manifest conjunt per la portaveu de la Plataforma dels Afectats per la Hipoteca a Girona, Marta Afuera. La portaveu ha defensat que els culpables de la crisi econòmica són "les entitats financeres amb la complicitat dels poders públics" i ha criticat que "les retallades són més que solucions per sortir de la crisi".

Segons el manifest conjunt realitzat per Plataforma Prou Retallades, la societat està davant un canvi de model social, "el canvi d'una cobertura universal i una gestió pública a una gestió privada, mercantilitzada i excloent". Segons el manifest llegit per Marta Afuera, "això no és una crisi sinó una estafa" i ha destacat que la Plataforma Prou Retallades tenen previst realitzar noves manifestacions o convocatòries per mostrar el seu rebuig a " totes les retallades dels serveis públics".

Els ciutadans "no són tontos"

Al final de la manifestació, un dels portaveus del moviment Units pel Cap, Nani Fauria, ha assegurat que estan "fins als pebrots que el Govern prengui el pèl als ciutadans" i ha remarcat que continuaran ocupant els caps de la Selva "fins que se'ls escolti". Fauria ha alertat al govern de la Generalitat que els ciutadans "no són tontos" i ha titllat "d'impresentables" al president del Govern, Artur Mas, i al delegat de Salut a Girona, Josep Trias.

Alguns membres del moviment Units pel Cap va encadenar-se aquest passat dimecres a la seu del govern de la Generalitat durant més de dues hores en l'anomenada 'Operació Pebrotis'. Els membres mostraven el seu rebuig al tancament del servei d'urgències nocturnes dels centres d'atenció primària (CAP) de la Selva interior i demanaven que el delegat de Salut a Girona, Josep Trias, els donés dades sobre els serveis que han atès a la nit dels set CAP durant els dos últims anys.

Diversos agents de la Policia Municipal han anat tallant els carrers per on passava la manifestació i durant el recorregut s'han pogut veure sis furgons dels Mossos d'Esquadra.