Encara no ha declarat davant el jutge però ja ha reconstruït els fets. Bernard Andrighetto, l'empresari francès acusat de matar la seva dona a trets el 17 d'octubre passat va tornar ahir a la casa conjugal que té a Palau per explicar a la comitiva judicial, en compa?nyia del lletrat que el representa -Manel Mir- de quina manera es va produir el crim. Havia estat consumint cocaïna en abundància i aquella nit, en un moment d'ofuscació, va començar a disparar mentre es trobava a l'interior del bany completament a les fosques. No hauria apuntat mai cap a la seva dona.

El fiscal que instrueix el cas, Víctor Pillado ha imputat a l'empresari un delicte d'assassinat i un altre de tinença il·lícita d'armes. L'acusació particular que representa l'advocat de la Generalitat, Ricard Ramón, s'ha adherit a la imputació. És probable que en la qualificació dels fets el fiscal acabi atribuint al processat un agreujant de parentiu. La defensa que ?exer?ceix el lletrat Manel Mir s'ha donat per assabentada de les imputacions.

Durant el cap de setmana en què va tenir lloc el crim, l'empresari hauria estat consumint cocaïna amb un amic -qui així ho va declarar a la policia. Cap a les tres de la matinada del 17 d'octubre, i sense que ningú que no fos de la família es trobés en el domicili, Andrighetto hauria anat al bany, que estava a les fosques, i hauria començat a disparar trets contra la seva dona. Durant la reconstrucció del cas ha explicat que ni tenia intenció de matar la mare del seu fill ni l'havia apuntat quan disparava. De fet, hauria intentat auxiliar la seva dona quan va adonar-se del succés.

Les proves

Abans de la reconstrucció les parts personades en el procés van poder sol·licitar totes les diligències que consideren pertinents per escalrir el cas. Entre aquestes, l'advocat Manel Mir va sol·licitar que s'analitzés la sang que se li va extreure al seu client a l'hospital el dia dels fets per tal de determinar la quanitat de cocaïna que havia consumit i que es presuposa alta, si és té en compte el que Andrighetto va explicar ahir a la comitiva judicial. Mir també ha sol·licitat que un metge forense determini si la ferida que presenta el seu patrocinat a la mà dreta és compatible amb un tret d'arma de foc. Entre les diligències demanades per la defensa també s'hi troben la declaració de l'acusat i la dels seus fills -que van presenciar el tiroteig-, les de l'amic que va estar prenent cocaïna amb ell i la dona i una declaració de la germana de l'acusat a qui la víctima hauria trucat abans. Mir tampoc passa per alt la història clínica del seu patrocinat i per això ha reclamat els historials que conserven un centre de Tolousse i un altre de Barcelona. A més, ha sol·licitat que dos metges forenses experts en psiquiatria emetin un informe del seu representat.