La 50a edició de la Fira de Mostres de Girona ha trobat la fórmula. Els nous espais, l'obertura a nous públics i l'aposta per nous conceptes empresarials han portat a consolidar el conegut "certamen" en ple segle XXI. Emmarcada en temps de crisi i pessimisme, la Fira ha girat la truita, no cap a un optimisme cec sinó cap a un realisme pràctic, de suport i cerca d'oportunitats, de nous aparadors i un públic que cada cop se sent més còmode amb el que hi troba.

Durant cinc dies han passat per la mostra més de 120.000 persones, una xifra lleugerament inferior a la de l'any passat, però l'objectiu passava més per un canvi que per un augment de visitants. La cinquantena edició no podia ser un "aparador gris", va apuntar la directora de Fira de Girona, Anna Albar. Per això l'objectiu doble de fer rendible per als expositors la seva presència a la Fira i, per part del públic, de trobar-hi nous elements, s'ha acomplert. "Hem plantejat un ampli ventall de propostes i d'oferta que ens ha permès arribar a tots els públics i ha significat la modernització clara del saló", va dir Albar ahir en el tancament de la mostra. Des del punt de vista de les xifres, el pont de Tot Sants ha ajudat a presentar una aspecte envejable i per la part dels expositors "marxen contents". Segons Albar, "no hi ha una eufòria compradora i òbviament costa vendre" però "s'han fet molts contactes" i això s'espera que es traslladi a poder recollir els fruits al llarg de l'any.

Les novetats d'enguany, que s'han enfocat més en la sectorialització, "han funcionat". Espais per als expositors més petits però amb més cabuda demostren que "no es tracta d'ampliar en nombre de metres quadrats sinó de continguts", va explicar la directora.

Així, la primera edició del FiraFòrum, centrat en l'emprenedoria, ha portat un nou perfil d'empresari jove mentre que el públic ha acollit positivament les novetats i propostes d'aquesta edició, com l'espai Mascotes, la zona d'alimentació, l'espai Comunic@ o la presència de grans carpes de les empreses Endesa i Telefónica, aquestes últimes perquè demostren, amb la seva presència, que la Fira pren força. Per a l'edició 51, la mostra sumarà sectors i repetirà el model, amb la fórmula en mà.