La propera edició de la Fira de Mostres de Girona tornarà a comptar amb l'espai FiraFòrum, dedicat a l'emprenedoria i al foment de les relacions empresarials. Fira de Girona fa un balanç positiu d'aquest nou espai, que va tancar ahir a la tarda les activitats.

La directora de Fira de Girona, Anna Albar, va fer un balanç molt positiu del FiraFòrum, que per primera vegada s'ha incorporat a la programació de la Fira de Mostres. Albar va destacar que l'espai "ha tingut molt bona acollida i ens ha permès arribar a un tipus de públic, principalment joves emprenedors, al qual no hauríem arribat perquè consideraven la fira tradicional i que no encaixava en el seu perfil empresarial".

A més, la directora de Fira de Girona va assegurar que "al FiraFòrum s'hi han tractat temes molt interessants, propostes atractives que han tingut molt bona resposta per part del públic". En aquest sentit, Albar va avançar que el FiraFòrum tindrà continuïtat i que ja s'ha començat a treballar en la segona edició.

Al FiraFòrum, que s'ha desenvolupat en tres jornades (divendres, dissabte i ahir), s'hi han fet diferents sessions participatives i dinàmiques com taules rodones, xerrades i diàlegs, en què s'ha parlat de nous conceptes vinculats a les empreses com l'emprenedoria tecnològica, l'e-commerce, la internacionalització, les xarxes socials i el posicionament, la innovació o les formes de finançament alternatiu.

Ahir es va parlar d'innovació empresarial en temps de canvi, l'exportació, la comunicació 2.0 i les tendències i oportunitats per a emprenedors tecnològics.

En aquest espai, Fira de Girona va comptar amb el suport de diferents institucions com l'Ajuntament de Girona, la Cambra de Comerç, la Jove Cambra, la Fundació Príncep de Girona, el Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat i el Parc Científic i Tecnològic de la UdG, entre altres.

El FiraFòrum ha estat també un espai des d'on s'ha buscat sumar complicitats entre les empreses. Per aquest motiu, va comptar amb la col·laboració de prop de 50 empreses gironines i catalanes.