Després de 13 jornades sense guanyar, el Figueres s'ha retrobat amb la victòria en imposar-se per la mínima a la FE Grama amb un solitari gol de Ritxi (77’). El triomf fa justícia no només al bon partit de la Unió a Santa Coloma, sinó també a la bona línia mostrada per l’equip que entrena Xavi Agustí en les darreres jornades. A Can Peixauet, els alt empordanesos es van mostrar superiors als locals, sobretot al segon temps, i van disposar de les millors ocasions de gol amb un xut al travesser de Sergio Álvarez i un altre al pal de Pol Tarrenchs. Un cop més, David Aroca va ser decisiu i va evitar l’empat just en l’acció posterior al gol de Ritxi.

El Figueres va voler ser protagonista del partit des de l’inici i en els primers minuts va portar el pes del joc, tot i que sense generar cap ocasió clara. A poc a poc, els locals van reaccionar i van començar a moure amb criteri la pilota per acostar-se a l’àrea defensada per Aroca. En el minut 5, la FE Grama va disposar de la primera oportunitat a la sortida d’un córner, però la rematada la va poder rebutjar la defensa de la Unió, de nou a servei de cantonada.

El partit va entrar en una fase de domini altern, amb joc de combinació per part dels dos equips. En una d’aquestes accions va arribar una bona acció d’atac del Figueres. Ritxi, en zona atacant, va enviar la pilota en profunditat per Álvaro i aquest va buscar Sergio Álvarez al punt de penal, però la defensa local va reaccionar amb rapidesa i va poder rebutjar (10’). El davanter, que tornava a la titularitat, va disposar d’una bona ocasió per avançar el Figueres en una falta penjada a l’àrea, però la seva rematada de cap va sortir per sobre del travesser (32’).

David Aroca no va tenir excessiva feina al primer temps, i tota la que va tenir la va resoldre amb molt d’encert. En el 21’ va reaccionar molt ràpid per llançar-se als peus de Padilla i fer-se amb el control de la pilota, evitant que aquest el driblés dins l’àrea. En el 37’ va rebutjar a córner un xut de Buba en una de les accions més perilloses dels locals. La FE Grama encara va tenir una altra ocasió per marcar just abans que l’àrbitre assenyalés el camí del vestidor, en una centrada des de l’esquerra que Padilla va rematar alta (45’).

La segona part va començar amb un Figueres molt endollat. Els jugadors de Xavi Agustí van portar el pes del joc i van disposar de dues clares ocasions per avançar-se en els primers minuts mitjançant Álvaro i Sergio Álvarez. En la primera, Álvaro va xutar lleugerament desviat des de l’interior de l’àrea, obstaculitzat per un defensa, i va demanar penal que l’àrbitre no va xiular (47’). La segona va ser encara més clara amb un potent xut de Sergio Álvarez que es va estavellar al travesser i que va botar dins del camp (51’). El mateix jugador ho va intentar de nou, ara des de fora de l’àrea, amb un xut que Caleb va poder aturar sense problemes (57’). Els locals, més tocats físicament, van replicar amb una acció personal de Buba, que va xutar molt creuat a l’interior de l’àrea (58’).

El Figueres, molt més còmode sobre el terreny de joc, va tenir més temps la possessió de la pilota i es va dedicar a moure-la amb criteri per intentar arribar a l’àrea de Caleb. En una d’aquestes accions, Pol Tarrenchs va enviar la pilota al pal en una molt bona ocasió per marcar (66’). El premi a la insistència i al bon joc de la Unió va arribar en el 77’. Ritxi va rebre la pilota, la va conduir amb molt de criteri i, ja dins l’àrea, va xutar al pal dret de Caleb i la pilota va arribar al fons de la xarxa. La FE Grama hauria pogut empatar gairebé a continuació amb un xut molt perillós de Padilla dins l’àrea que Aroca va poder aturar (78’).

Els alt empordanesos van intentar mantenir el màxim temps possible la possessió de la pilota en el tram final per evitar la reacció dels de Santa Coloma, que només van inquietar Aroca en una passada a Cristóbal que el davanter local va desviar amb la punta de la bota (84’). En el descompte el Figueres hauria pogut ampliar la diferència en una acció de Victor Valverde que va acabar amb un xut massa alt (91’).