Un espai que s'estrena com a escenari de les Fires i Festes de la Santa Creu de Figueres és l'aparcament de l'antic camp del Far. Aquest punt de la ciutat acollirà els concerts que en altres ocasions haguessin format part de la programació de l'Embarraca't, i hi podran assistir un màxim de 1.000 persones. Tots els concerts començaran a les vuit del vespre a causa de les restriccions horàries decretades pel Procicat.

Les primeres a pujar en aquest escenari seran les Tribade, que faran ressonar el seu rap amb lletres plenes de reivindicació el divendres 30 d'abril. El trio de Barcelona, format per les Mcs Bittah i Masiva Lulla, oferirà una combinació de rap amb flamenc, soul i afrotrap. Els seus temes són un reflex de la seva lluita contra la precarietat dins d'una societat patriarcal i donen veu a diverses lluites veïnals, LGTB i d'activisme antifeixista.

El recorregut per subministrar la «cura antiestrès» arriba a Figueres de la mà de La Loca Histeria. Interpretaran grans hits de tots els temps en el seu esbojarrat espectacle el dia 1 de maig.

Desig imbècil trepitjarà la capital de l'Alt Empordà el diumenge 2 de maig. Mazoni, que ja ha actuat a Figueres dins del Festival Acústica, se sincera en aquest nou disc a través de l'energia del rock, amb uns textos viscerals i sense domesticar.

Antecedents

Antecedents El 2020 havia de ser l'any de la remodelació de l'Embarraca't i s'havia de traslladar de la plaça d'Europa a la plaça Catalunya. Els grups que actuaran aquest any són els que van decidir les entitats del Consell Local de Joventut de Figueres, i «tot i que n'ha caigut algun, s'ha intentat mantenir al màxim la programació que van crear els joves i amb els quals ja havíem adoptat aquest compromís» afirma la regidora de Festes, Ester Marcos.