No podia faltar a les Fires i Festes de la Santa Creu de Figueres la programació d'espectacles per al públic familiar que un any més es concentra a la plaça Josep Pla de la ciutat. L'escenari, que té una capacitat per a 140 persones, acull les propostes de diferents companyies. La primera en actuar, serà Circ Vermut que ens presenta l'espectacle Ni cap ni peus, el dia 1 de maig a les cinc de la tarda. En aquest espectacle, l'objectiu és clar: fer passar una bona estona, tant als petits com als grans. Dos personatges en clau de circ i humor intentaran superar els obstacles que ells mateixos es busquen amb accions quotidianes com pot ser asseure's en una cadira o penjar una jaqueta.

Els dos protagonistes decideixen donar-li la volta a tot objecte, persona o animal que es trobin i usar-ho a la seva manera i es veuen immersos en un món d'incongruències impossible de desxifrar. Es tracta d'un espectacle de circ i pallasso, on el públic podrà trobar-se amb moltes disciplines: roda cyr, malabars, pal xinès, manipulació d'objectes, verticals amb cadires i acrobàcia, un xou fresc on la comicitat està assegurada.

La màgia de les cartes

L'espectacle de carrer continua el dia 2 de maig a la mateixa hora de la mà de Txema Màgic que presenta l'espectacle The postcard, on es barreja mim, clown i màgia. Del protagonista diuen que és l'únic carter que ha repartit cartes en més de vint països dels cinc continents. Ha lliurat paquets a la Reina d'Anglaterra, al Papa i als dos presidents de la Casablanca. Distribueix tot el que té destinatari. Però ara el protagonista s'adona que té un paquet sense adreça ni remitent. No sap per qui és i no sap què ha de fer.

Fins al dia 3 de maig

La programació continua el dia 3 de maig amb un nou espectacle, en aquesta ocasió, a càrrec de la companyia La Tal que presenta The incredible box, a les cinc de la tarda. En aquest nou muntatge podrem conèixer tres personatges que estan a la corda fluixa. «Quan es va estrenar fa més de 150 anys, The incredible box va ser un èxit. Avui el director i dos excèntrics ajudants intenten mantenir la grandesa del xou. Però la genialitat no s'hereta, encara que, potser al final, de tant intentar ser magnífics, ho aconseguiran» explica la companyia.

Les entrades per assistir als espectacles són limitades a l'aforament disponible i s'ha de reservar a través de www.festesdefigueres.cat.

Consulteu tota la informació sobre les Fires i Festes de la Santa Creu, aquí.