El Concurs de Creus de Maig 2021 ja té un veredicte. L'Ajuntament de Figueres, amb la col·laboració del Gremi de Floristes de Figueres i comarca i Associació dels Amics dels Museus Dalí, ha organitzat aquesta entrega de premis.

Els membres del jurat, format per quatre persones independents de la ciutat de Figueres, tal com marquen les bases del concurs, han acordat per unanimitat reconèixer les creus d'acord amb les següents categories:

El millor disseny a La Fundació Clerch i Nicolau per la seva creu: Us trobem a faltar. Premi Ajuntament de Figueres.

La millor composició floral a l'Associació de Veïns Turó Nova Estació per la seva creu: A l'ombra de la Creu. Premi Gremi de Floristes de Figueres i Comarca.

La més original al Centre Recreatiu Empordanès de Vilatenim per la seva creu: CRE Creu. Premi Ajuntament de Figueres

La més tradicional a l'Associació de Veïns de l'Eixample per la seva creu: Una mirada d'optimisme. Premi Ajuntament de Figueres

La més daliniana a l'Associació de Veïns Rally Sud per la seva creu: M'estimo Figueres. Premi Associació Amics dels Museus Dalí

Pel que fa al concurs virtual, amb l'etiqueta #Figuerescreusdemaig2021, els membres del jurat, format per deu persones independents de la ciutat de Figueres, vinculades a diversos àmbits associatius i culturals, tal com marquen les bases del concurs, han acordat per unanimitat reconèixer els tres perfils d'Instagram següents:

Primer: @puiggiralt amb 29 punts sobre 60.

Segon: @silviadresp79 amb 21 punts sobre 60.

Tercer: @mateupujolras amb 19 punts sobre 60

El tradicional concurs de Creus de Maig s'ha obert un any més a les entitats i associacions de la ciutat en aquestes fires de pandèmia. És un dels actes destacats del 3 de maig. Aquest any no hi ha hagut, però, el trenet que feia el recorregut per les Creus.

Una altra de les accions que s'ha mantigut és la iniciativa de la Fundació Clerch i Nicolau i l'Ajuntament de Figueres que l'any passat van animar a participar en el concurs Creus de Maig, dins les Fires i Festes de la Santa Creu, en una versió confinada, a través de les xarxes socials.