Amb motiu de les Fires i Festes de la Santa Creu de Figueres, la Fundació Gala-Salvador Dalí i els Amics dels Museus Dalí van organitzar dues visites en línia guiades al Teatre-Museu Dalí, el passat diumenge 3 de maig. La iniciativa va suposar un èxit rotund ja que va comptar amb mig centenar de persones de públic virtual, que van participar a través dels seus telèfons intel·ligents, tauletes i ordinadors.

En un primer moment l'entitat es plantejava fer una sessió, però en veure el gran nombre d'inscripcions van decidir fer-ne dues: una a dos quarts d'onze del matí, i una altra a les dotze. A la primera de les trobades hi va participar l'alcaldessa de Figueres i vicepresidenta de la Fundació, Agnès Lladó. En acabar la sessió, va dir; "Enhorabona, és una gran experiència que de ben segur farà que el Museu arriba encara a malta més gent. I amb un format que pot ser molt cridaner per la gent més jove".

Amb aquesta iniciativa, la institució cultural s'unia a la crida que l'Ajuntament de Figueres feia a les entitats i institucions a celebrar les Fires de la Santa Creu de forma virtual malgrat el confinament.

Visites virtuals des del març

La Fundació Dalí va posar en marxa, el mes de març passat, aquest format de visites virtuals acompanyades per una integrant del seu Servei Educatiu amb alumnes d'un institut de la Lombardia, i el resultat va ser molt positiu.