Aquesta és la quantitat de diners que has de tenir a l'Empordà per ser "ric"

La majoria de la gent es considera de "classe mitjana"

Monedes i bitllets d'euro.

Monedes i bitllets d'euro. / EUROPA PRESS

Empordà

Empordà

A l'Empordà, com a molts altres llocs d'Europa, la majoria de la gent es considera de "classe mitjana". Això genera una certa confusió entre aquells que es pregunten si realment pertanyen a aquesta classe intermèdia o si els seus ingressos són suficients per ser considerats rics.

Recentment, l'organisme francès L'Observatoire des Inégalités ha establert el llindar d'ingressos per ser considerats rics.

Segons els seus estudis més recents, per ser considerat ric a l'estat espanyol, s'ha de guanyar un mínim de 3.673 euros al mes. Tenint en compte que el sou mitjà al país és de 2.038,6 euros, això suposa guanyar gairebé el doble del sou mitjà.

A més, si comparem aquest sou mínim per ser considerat ric amb el sou mínim interprofessional (SMI), la diferència és abismal. Actualment, l'SMI és de 1.134 euros, així que els ingressos d'una persona rica quadripliquen aquesta quantitat.

Així doncs, potser et preguntes a quina classe social pertanys. Segons el salari, podem distingir tres classes definides: baixa, mitjana i alta.

  • Classe baixa: si cobres fins a 11.395 euros anuals o menys de 1.343 euros al mes.
  • Classe mitjana: si els teus ingressos estan entre 11.395 i 30.386 euros anuals, o entre 1.343 i 3.581 euros al mes.
  • Classe alta: si guanyes almenys 30.386 euros a l'any o més de 3.581 euros al mes.