Coneixes 'la malaltia de l'oci'?

És molt normal patir-la quan comences el teu període de vacances

T'ha passat alguna vegada que t'has posat malalt durant les vacances?

T'ha passat alguna vegada que t'has posat malalt durant les vacances? / FREEPIK

Abril Benítez

El moment de les vacances és un dels més esperats i desitjats, però què passa si et poses malalt? És estrany? No! És una cosa molt freqüent i normal. Segons l'estudi fet per Ad Vingerhoets, investigador neerlandès, d'això se'n diu 'malaltia de l'oci' i és bastant comú patir-la.

Símptomes destacats

L’informe indaga sobre la prevalença d’aquesta anomalia gràcies a les respostes de 1.128 homes i 765 dones d’Holanda que havien d’indicar fins a quin punt es reconeixien en la descripció d’aquestes malalties, ja sigui de cara a les vacances o als caps de setmana. Els resultats van establir que el 3,6% i el 3,2% dels homes es reconeixia respectivament en aquestes descripcions, mentre que en el cas de les dones els percentatges van baixar fins al 2,7% i el 3,2%.

Així mateix, els símptomes més destacats pels participants de l’estudi van ser el mal de cap i la migranya, la fatiga, els dolors musculars i les nàusees. Quant a l’origen d’aquesta ‘malaltia de l’oci’, aquest es va vincular a les condicions d’estrès; concretament a causa de les dificultats que es trobaven en aquesta transició entre treballar i no treballar, els viatges, la càrrega de treball o les característiques personals.

És molt normal patir "la malaltia de l'oci" quan comences el teu període de vacances

És molt normal patir "la malaltia de l'oci" quan comences el teu període de vacances / FREEPIK

Així doncs, els resultats de l’estudi de Vingerhoets van evidenciar que tant la càrrega de treball suportada com les particularitats de cada un eren factors de risc a l’hora de portar a terme aquesta transició entre la rutina laboral i les vacances o el cap de setmana.