El caneló de pollastre amb gambots de Rako es queda sense premi al concurs europeu de xefs

El figuerenc ha competit en el concurs «Chefs en Or», de Transgourmet, celebrat a Polònia, i el guanyador s'emportava 10.000 euros

Rako, el segon de la dreta, a la foto amb la resta de xefs

Rako, el segon de la dreta, a la foto amb la resta de xefs / TRANSGOURMET

Lluís Ribera

Lluís Ribera

El xef figuerenc Raul Ruiz Ayats, més conegut com a Rako, s'ha quedat sense poder pujar en el podi en el concurs de cuina europeu Chefs en Or, que ha organitzat el distribuïdor alimentari Transgourmet aquest dimarts a Varsòvia (Polònia). El propietari i cuiner del restaurant El 9 Suprem, de Figueres, havia de preparar una recepta que girés entorn del pollastre de corral i ha optat per cuinar un caneló de pollastre amb gambots (carabineros) i cruixent de la seva pell.

El caneló de pollastre amb gambot cuinat per Rako

El caneló de pollastre amb gambot cuinat per Rako / TRANSGOURMET

Rako ha estat el representant de l’Estat espanyol al certamen i ha competit contra sis xefs més –escollits també per Transgourmet– d’Alemanya, Àustria, França, Polònia, Romania i Suïssa.  El campió ha estat el polonès Rafal Koziorzemski, que ha guanyat 10.000 euros bruts. El francès Jean-Yves Bournot i el romanès Alin Vadeal han completat el podi i s'han endut 7.000 i 5.000 euros, respectivament.

TEMES