Ben sabut és que l'Alt Empordà és la meca del surrealisme, i no ho és només perquè aquesta sigui la terra natal del genial pintor Salvador Dalí, sinó perquè la comarca ha estat l'escenari d'algunes escenes dignes de pel·lícula. Avui volem recordar una d'elles. Una que va tenir lloc ara fa una mica més d'un any a la Selva de Mar. Estem parlant del casament entre un arbre i un home.

Va ser el dissabte 14 de maig de 2022, a les quatre de la tarda, i tal com es recollia en una crònica publicada en el nostre mitjà, va ser una cerimònia que va crear força expectació. L'actor i mediambientalista peruà Richard Torres, originari de l'Amazones, va ser qui va contraure matrimoni amb la Catalunya, una olivera del Centre Cultural Les Escoles que va ser plantada en memòria de Xavi Delgado Charansonnet, un selvatà molt estimat i germà de l'actor i director Joan Frank Charansonnet, qui va fer de padrí del casament. "La cerimònia, oficiada per l'actriu Elena Codó, va atraure un bon grapat de persones encuriosides per les característiques d'aquesta. Val a dir que per commemorar l'efemèride, també es va plantar un arbre de la Pau", s'explicava en la notícia titulada 'Un home es casa amb un arbre a la Selva de Mar per acabar amb la desforestació'.

En aquest sentit, l'objectiu d'aquesta performance era brindar un homenatge a la Terra i fer una crida urgent a la conscienciació ambiental dels humans. "Es volia reivindicar la importància d'acabar amb la tala de boscos i arbres, i posar de manifest la rellevància de reforestar el planeta, així com aturar la pol·lució i contaminació", es recollia a la crònica.

Aquí podeu veure alguns fragments en vídeo de com va ser el casament:

Casament entre un home i un arbre a la Selva de Mar, el 2022.

Casament entre un home i un arbre a la Selva de Mar, el 2022.

El primer cop a Catalunya

Aquesta no és la primera vegada que aquest artista escenificava un matrimoni amb un arbre, però sí el primer cop que ho feia a Catalunya. I no va ser l'única. "L'actor només volia fer la performance a la Selva de Mar, però finalment ho farà també a Barcelona, el 3 de juny", constava en la notícia original. A més, es deia que l'escenificació del casament l'havia fet, abans, a gairebé vint països del Carib i Amèrica, com Mèxic, l'Argentina, Colòmbia, Brasil, Cuba, Xile, Guatemala, Bolívia, Uruguai, el Panamà, la República Dominicana, o el Perú.

A continuació podeu llegir l'article original.