La misteriosa carta entregada al seu destí més d’un segle després

«Estimada Katie, ¿em prestaries la teva ajuda? Em sento bastant avergonyida de mi mateixa», comença la carta

Misteriosa carta

Misteriosa carta / EPC

EPC

Una carta que mai va arribar a destí des que es va enviar, fa la barbaritat de 117 anys, ha vist la llum al Regne Unit, on algú l’ha rescatat de l’anonimat, i ha generat una gran expectació per saber què explicava Christabel Mennell a la seva amiga Katie Marsh, la destinatària, que mai va arribar a llegir-la. 

«Estimada Katie, ¿em prestaries la teva ajuda? Em sento bastant avergonyida de mi mateixa després de dir el que vaig fer al cercle». Així comença el text de la carta, entregada finalment el 2021 al domicili de Londres del director de teatre Finlay Glen, segons informa ‘The Guardian’.

A més de l’estat de la carta, revelen la seva antiguitat el segell d’un centau de Jordi V i el mata-segells de Bath, el lloc de la remitent, i de Sydenham. 

Christabel Mennell, que estava de vacances a Bath, contactava amb la seva amiga Katie Marsh, casada amb el venedor de segells Oswald Marsh, segons revela una investigació de Stephen Oxford, editor de ‘The Norwood Review’, una revista d’història local.

L’origen de l’error

Royal Mail, la companyia postal del Regne Unit, està intentant esbrinar el motiu d’una demora tan accidentada en l’entrega. Segons l’opinió de Stephen Oxford, segurament la carta es devia perdre en una oficina de classificació i ja no es va repartir. 

«L’àrea d’Upper Norwood i Crystal Palace va esdevenir molt popular entre les persones adinerades de classe mitjana a finas del segle XIX i a principis del XX. La carta és de Christabel Mennel, la filla d’un ric comerciant local de te, Henry Tuke Mennell. I era amiga de Catherine, o Katie, Marsh», explica Oxford.

«Oswald Marsh estava registrat el 1901 a Crystal Palace com a inquilí i comerciant de segells. Llavors tenia 20 anys i sospito que estava sent finançat pel seu pare, que era un arquitecte bastant ric que vivia a Irlanda del Nord. Eren una família quàquera», afegeix l’historiador. Pel que sembla, la vivenda a la qual es dirigia la carta es va demolir fa molt temps i ara és un bloc de vivendes.

Dificultats per desxifrar-la

«No tenia idea que tanta gent ho trobaria tan interessant», assegura Glen, que viu amb la seva nòvia Lucy en aquesta direcció més d’un segle després de l’enviament de la carta. «Estem mirant de desxifrar-la, però algunes frases són difícils de llegir. Ens vam posar en contacte amb la societat històrica local perquè vaig pensar que podrien informar-nos sobre les persones involucrades.» Afegeix.

Glen, de 27 anys, va dir que quan ell i la seva nòvia van veure la data van pensar que seria de 2016. «Després vam veure que tenia el segell del rei i ens vam adonar que era de 1916, així que vam pensar que probablement estaria bé obrir-la». «Suposem que es devia quedar oblidada en algun racó de l’oficina de classificació i un segle després algú la va trobar i la va col·locar al correu», afegeix el jove.