Figueres s’incorpora aquest any a l’esdeveniment eWoman. Juntament amb Saragossa, Barcelona, Girona, Múrcia, València, Zamora, Eivissa, Manresa i Madrid, la capital altempordanesa acull aquesta activitat inspirada en dones d’èxit del nostre entorn l’objectiu del qual és servir d’altaveu i premiar l’esforç i el talent d’aquelles dones que hagin destacat per la trajectòria professional i la lluita en diferents entorns de l’actualitat. Un circuit impulsat des de fa set anys per Prensa Ibérica, grup editor del Setmanari de l’Alt Empordà, i que arriba per segona vegada a la comarca gràcies a l’impuls de l’Ajuntament de Figueres.

L’Auditori dels Caputxins ha estat l’escenari escollit per a celebrar eWoman Figueres el pròxim dimarts 22 de novembre, a partir de dos quarts d’11 del matí. Aquest esdeveniment és obert i gratuït per a tothom, però és necessari registrar-se prèviament des de la pàgina www.ewoman.es/figueres.

Tres ponències inspiradores

Les protagonistes de les tres ponències d’aquest eWoman Figueres són tres referents en el sector de la moda, de la recerca científica i del món empresarial. La primera anirà a càrrec d’Imma Serra i Xènia Semis, creadores de la marca de moda Rita Row que, actualment, compta amb més de dos-cents punts de venda al món. En segon lloc, intervindrà la investigadora de la Universitat de Girona, Sílvia Osuna Oliveras, nascuda a Castelló d’Empúries, distingida en diverses ocasions per la seva trajectòria professional. Finalment, intervindrà Maria Rosa Agustí, presidenta de l’Associació Gironina d’Empresàries, que destaca per la seva tasca i lluita en clau de gènere.

L’eWoman Figueres també compta amb el suport de la Xarxa d’Emprenedores Creatives i de Comerç Figueres Associació, que col·laboren en la difusió de l’esdeveniment.

IMMA SERRA I XÈNIA SEMIS. SÓN LES DUES MEITATS DE RITA ROW. Imma Serra i Xènia Semis són graduades en disseny de moda a BAU Escola de Disseny i IDEP Abat Oliva, respectivament. Serra també té formació de joieria i va cursar CoolHuntign a St. Martins UK. Ha treballat per a Laura Figueras a la seva etapa Bambi by Laura. Semis té un postgrau en estilisme i visual marxandat- ge. Ha treballat per a Gestmusic, Martin Lamothe i Texangie. Rita Row va néixer el juny del 2013, actualment té més de 200 punts de venda a tot el món. L'equip està format princi- palment per dones. «Juntes, sentim que tot és possible. Som treballadores i apassionades, i ens encanta viure i treballar al poble, a prop del mar», expliquen. Promouen el compro- mís amb la indústria de la proximitat i la qualitat. El seu és un projecte amb ànima, que combina tradició, consciència, disseny i exclusivitat.


SÍLVIA OSUNA OLIVERAS. DOCTORA EN QUÍMICA. DOCTORADA PER LA UNIVERSITAT DE GIRONA (UDG) a l'Institut de Química Computacional (IQC). El 2010 es va traslladar al grup del Prof. Houk a la Universitat de Califòrnia, Los Angeles (UCLA). Des de llavors, treballa en el disseny computacional d'enzims d'interès mèdic farmacèutic. Compta amb més de noranta publicacions de recerca i, recentment, ha estat guardonada amb el Premi de la Societat Europea de Química (EuChemS Lecture Award 2021), el Premi Nacional de Recerca de Catalunya - Talent Jove 2019 de la Fundació Catalana de Recerca i Innovació (FCRi), el Premi Jove Investigador de Lilly la Royal Spanish Society of Chemistry RSEQ (2019), així com el premi en recerca cientifica de la Fundació Princesa de Girona (FPdGi 2016). El seu grup està finançat pel projecte European Research Council - Starting Grant, dos projectes d'I+D MINECO i un del Human Frontier Science Program Grant.


MARIA ROSA AGUSTÍ RIGALL. EMPRESARIA. NASCUDA A FIGUERES, de petita ja despuntava el seu caràcter decidit, alegre i empàtic. Després de cinc anys treballant en una multinacional asseguradora, l'any 1993 decideix obrir el seu propi negoci i, tres anys després va rebre el diploma de Mediador d'Assegurances Titulats de Girona. Membre de l'Associació Gironina d'Empresàries (AGE), esdevé la seva presidenta des de 2003. També és Membre del Comitè Executiu de Pimec (Micro, Petita i Mitjana Empresa de Catalunya). En la seva tasca i lluita en clau de gènere, és membre de l'Associació Valentes i Acompanyades. Col·labora amb l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI), part dels recursos de la seva empresa es destinen a finançar diverses línies d'investigació que s'hi duen a terme.