El documental de Telecinco Cristina de Borbón. Rota de amor repassa la relació de la infanta i Iñaki Urdangarin des que es van conèixer en els Jocs Olímpics d’Atlanta el 1996, les acusacions pel cas Nóos, la seva separació al gener i el seu retrobament a la platja de Bidart (França).

Entre els fets que relaten, no passen per alt que abans de la imputació d’Urdangarin Cristina ja havia tingut problemes amb la seva família a causa de la seva relació. Concretament amb el seu pare, el rei Joan Carles I.

Campanya mediàtica

Segons expliquen, el monarca va intentar que el matrimoni de la seva filla mitjana amb Iñaki Urdangarin no tirés cap endavant, ja que no veia amb bons ulls que es casés amb un jugador d’handbol d’origen basc i resident a Catalunya. L’emèrit va organitzar una campanya mediàtica perquè l’opinió pública es posés en contra de l’enllaç.

Amb el pas del temps, la relació entre Joan Carles i Iñaki va millorar fins que van condemnar l’exjugador per dos delictes fiscals, frau a l’Administració, malversació, prevaricació i tràfic d’influències.